Om Nordicom

Just nu har Göteborgs universitet problem med sina e-postservrar, vilket innebär att ca hälften av universitetets personal inte kommer åt sin e-post. Om du vill få kontakt med någon av Nordicoms personal rekommenderar vi dig att ringa oss istället. Här finns kontaktuppgifter till Nordicoms medarbetare: https://www.nordicom.gu.se/sv/om-nordicom/personal. Problemet gäller både e-postadresser till enskilda medarbetare och funktionsbrevlådor.

NYHET | 2 sep 2020

Nordicom samordnar nytt forum för MIK-forskning

Nordicom kommer att inrätta ett nytt forum för att identifiera och samordna forskare inom medie- och informationskunnighet – MIK. Satsningen är en del av det nationella nätverket MIK Sverige som lanserades av Statens medieråd på uppdrag av Sveriges regering.

NYHET | 23 jun 2020

Högt resultat för Nordicom Review i ny Scopus-indexering

Photo of Nordic Review journalsScopus har precis presenterat resultaten för 2019 års så kallade ”cite score”. För Nordicom Reviews del innebär de en rejäl ökning: från 0,8 till 1,2. Ökningen är en del av en längre trend med förbättrade resultat för Nordicom Review.

NYHET | 1 jun 2020

Nordicom ny medlem i nätverket MIK Sverige

Nordicom har anslutit till nätverket MIK Sverige, som koordineras av Statens medieråd. Medie- och informationskunnighet – MIK– är en viktig förmåga i alla åldrar för att kunna hantera, analysera och värdera innehåll i medier och för att själv kunna delta i debatt och diskussion.

NEWS | 12 maj 2020

Nordicom i nytt samarbete för kvalitetsgranskning av akademiska böcker

Nordicom har inlett ett samarbete med Kriterium, en svensk plattform för kvalitetskontroll av vetenskapliga böcker. Nu kan bokmanus som Nordicom tagit emot skickas till Kriterium för att kvalitetsgranskas, nå en större läsarkrets och få en tydlig kvalitetsmärkning. Samarbetet är ett naturligt steg för två organisationer som vill förbättra förutsättningarna för svensk och nordisk forskning.

NYHET | EVENT | 6 maj 2020

I corona-tider: Nu blir vårt bokbord digitalt!

Välkommen till Nordicoms och medienorges digitala bokbord! På grund av viruspandemin flyttar Nordiske Mediedager i år sitt program till nätet – och vi förvandlar vårt årliga bokbord till en digital presentation av senaste nytt från oss. Allt finns gratis online, även konferensen!

NYHET | 10 jan 2020

Topp fem-listor: De mest lästa nyheterna och publikationerna 2019

Skillnader i dansk och svensk mediebevakning av #MeToo, svenskarnas medievanor och skiftet från tv-licens till skatt för Nordens public service-bolag är bland det mest lästa innehållet från Nordicom 2019. Här listar vi höjdpunkterna.

NYHET | 14 nov 2019

Nordicom møder Nordisk Ministerråds nye generalsekretær

Paula Lehtomäki tiltrådte som generalsekretær for Nordisk Mininsterråd i 18. marts 2019 og er derfor på rundrejse for at besøge Nordisk Ministerråds samarbejdspartnere.

NYHET | 15 maj 2019

Nordicom lanserar en ny digital forskarplattform

På NordMedia-konferensen i augusti 2019 kommer Nordicom att lansera en ny digital forskarplattform. Plattformen ska fungera som en kunskapsresurs som kopplar samman nordiska medieforskare och göra nordisk medieforskning mer tillgänglig.

NYHET | 4 jan 2019

Topp fem: Här är våra mest lästa nyheter 2018

Pyramid med text "topp fem"Den mansdominerade mediebranschen, svenskarnas medievanor och en ny tidskrift som kommer att ges ut av Nordicom under 2019 finns bland de mest lästa nyheterna från året som gott. Vi listar nyhetshöjdpunkterna från 2018.

Prenumerera på Om Nordicom