Närbild på en dator med en hand på tangentbordet.

Instruktioner och guider

Foto: Scandinav Bildbyrå
På den här sidan finns länkar till instruktioner och guider för författare och redaktörer till Nordicoms vetenskapliga publikationer. De flesta av våra instruktioner är på engelska.
En person som läser Nordicom Review på en dator.

Skicka in ett manuskriptförslag till Nordicom Review

Nordicom Review tar emot manuskriptförslag som bidrar till att fördjupa den forskningsbaserade kunskapen om medier, medierad kommunikation och journalistik i de nordiska länderna. Tidskriften är tvärvetenskaplig och riktar sig till det internationella forskarsamhället.

En öppen bok.
Foto: Pexels

Formatera din artikel eller ditt kapitel i enlighet med Nordicoms riktlinjer

Samtliga artiklar, kapitel och monografier som publiceras av Nordicom behöver formateras i enlighet med våra riktlinjer. Riktlinjerna gäller för slutversionen av manuskripten som lämnas in efter sakkunniggranskning och beslut om publicering.

Böcker i en bokhylla.
Foto: Cecilie Ravik

Guider för redaktörer

Våra redaktörsguider innehåller den information du behöver för att förbereda dig för rollen och ansvaret som redaktör för en antologi eller ett temanummer (special issue) av Nordicom Review.

En penna på ett anteckningsblock.
Foto: Pexels

Guide för författare till monografier

I vår författarguide för monografier finns den information du behöver för att förbereda dig för rollen och ansvaret som författare och för att förbereda ditt manuskript för publicering hos Nordicom.

En kvinna som föreläser för en publik.
Foto: Gunnar Jönsson

Marknadsför din publikation

Det är viktigt att du som författare engagerar dig i marknadsföringen av din publikation eftersom det är du som vet mest om ämnet och målgruppen. Vi har sammanställt idéer, strategier och framgångsrika exempel på marknadsföringsaktiviteter du kan delta i för att sprida din publikation till relevanta målgrupper.