Medieanvändning/bruk

NYHETSBREV | 28 mar 2019

Medietrender i Norden - årets första nummer

Det digitala skiftet påverkar medievanor och mediemarknad – och både skapar och överbrygger klyftor i samhället visar ny forskning. Effekterna av den digitala utvecklingen går som en tråd genom årets första nordiska nyhetsbrev.

NYHET | 20 mar 2019

Ny kunskapsplattform om film och bio i Europa

Nu finns en ny databas med forskning och statistik om filmindustrin i Europa. EFARN Film Research Library lanserades i mars och är öppen för alla.

NYHET | 8 feb 2019

Så använde danskarna medier 2018 – fokus tv, radio, webb

Omslag till rapporten Medieudviklingen 2018Danskarnas medieanvändning blir stadigt mer digital. Samtidigt minskar den dagliga medietiden. Forskarnas förklaring: digitaliseringen gör medie-användningen mer effektiv.

NYHET | 6 feb 2019

Norske barns medievaner i 2018

medienorges nyhetsbrev om framtidens mediebrukare 2 sidorMedienorges nyhetsbrev Fremtidens mediebrukere oppsummerer noen av de sentrale trendene innen barn og unges mediebruk – i et land som er i verdenstoppen når det gjelder digitalisering.

NYHET | 1 feb 2019

Framåt för streaming i Danmark

Omslag specialrapport om streaming i DanmarkEn specialrapport om streaming i Danmark visar att nästan alla danska 12-34-åringar tittar på strömmat innehåll som filmer, serier, videoklipp och tv varje vecka. Tittandet på strömningstjänster ökar dessutom i hela befolkningen, oavsett ålder.

NYHET | 11 jan 2019

Grönland har Nordens högsta mediekonsumtion

Omslag Forskningsrapport om medier på GrönlandGrönländarna lägger mest tid på tv och radio i hela Norden. Men användningen av internet halkar efter. Det visar en unik forskningsrapport om medierna i Grönland.

NYHET | 13 dec 2018

Medietrender i Norden – 2018 års sista nummer

logotype Nyhetsbrevet Medietrender i NordenNordicoms senaste nyhetsbrev handlar om ungas nyhetskonsumtion, om fortsatta generationsklyftor i webbanvändningen och om ekonomin i mediebranschen  – allt med fokus på Norden.

NYHET | 8 dec 2018

Ny komparativ nordisk statistikbank

Nordisk Ministerråd har flyttet deres statistikker til en ny digital platform, Nordic Statistics database. Her kan du sammenligne statistikker fra de nordiske lande inden for mange spændende områder som kultur, uddannelse og ligestilling.

Prenumerera på Medieanvändning/bruk