Medieanvändning/bruk

PUBLIKATIONER | 24 maj 2019

Mediebarometern 2018: Medievanor under 40 år

Mycket har hänt på mediemarknaden under 40 år. 1979 var utbudet av medier förhållandevis litet jämfört med idag. Den tekniska utvecklingen och digitaliseringen har bidragit till att antalet mediekanaler ökat. Vi  tar del av radio, tv och tidningar på olika plattformar och vi konsumerar sociala medier i olika former.

NYHET | 24 maj 2019

Mediebarometerns resultat 2018: live stream

Den 24 maj presenterades Mediebarometerns resultat 2018, den årliga undersökningen om svenskarnas medievanor. Se hela presentationen här.

NYHET | 16 maj 2019

Norsk mediebarometer 2018

Norsk mediebarometer 2018 omslagTidningsläsningen minskar både på papper och online. Och även tv och radio tappar publik. Ljud- och video/filmmedier, som förra året ökade kraftigt, stannar nu upp på samma nivå. Det är några resultat från Norsk mediebarometer 2018.

NYHETSBREV | 28 mar 2019

Medietrender i Norden - årets första nummer

Det digitala skiftet påverkar medievanor och mediemarknad – och både skapar och överbrygger klyftor i samhället visar ny forskning. Effekterna av den digitala utvecklingen går som en tråd genom årets första nordiska nyhetsbrev.

NYHET | 20 mar 2019

Ny kunskapsplattform om film och bio i Europa

Nu finns en ny databas med forskning och statistik om filmindustrin i Europa. EFARN Film Research Library lanserades i mars och är öppen för alla.

NYHET | 8 feb 2019

Så använde danskarna medier 2018 – fokus tv, radio, webb

Omslag till rapporten Medieudviklingen 2018Danskarnas medieanvändning blir stadigt mer digital. Samtidigt minskar den dagliga medietiden. Forskarnas förklaring: digitaliseringen gör medie-användningen mer effektiv.

NYHET | 6 feb 2019

Norske barns medievaner i 2018

medienorges nyhetsbrev om framtidens mediebrukare 2 sidorMedienorges nyhetsbrev Fremtidens mediebrukere oppsummerer noen av de sentrale trendene innen barn og unges mediebruk – i et land som er i verdenstoppen når det gjelder digitalisering.

NYHET | 1 feb 2019

Framåt för streaming i Danmark

Omslag specialrapport om streaming i DanmarkEn specialrapport om streaming i Danmark visar att nästan alla danska 12-34-åringar tittar på strömmat innehåll som filmer, serier, videoklipp och tv varje vecka. Tittandet på strömningstjänster ökar dessutom i hela befolkningen, oavsett ålder.

Prenumerera på Medieanvändning/bruk