Medieinnehåll

Just nu har Göteborgs universitet problem med sina e-postservrar, vilket innebär att ca hälften av universitetets personal inte kommer åt sin e-post. Om du vill få kontakt med någon av Nordicoms personal rekommenderar vi dig att ringa oss istället. Här finns kontaktuppgifter till Nordicoms medarbetare: https://www.nordicom.gu.se/sv/om-nordicom/personal. Problemet gäller både e-postadresser till enskilda medarbetare och funktionsbrevlådor.

NYHET | 25 mar 2020

Finsk medie- och kommunikationspolitik följs upp med ny rapport

Kommunikationsministeriet i Finland har publicerat en rapport som undersöker den finska mediepolitiken och mediebranschen. Rapporten följer upp den politiska utvecklingen utifrån en rad indikatorer som föreslogs i en tidigare utredning 2018.

NYHET | 20 aug 2019

Så kan nordborna se mer nordisk tv

Minska geoblockeringar för nordisk public service-tv på nätet. Det är ett av förslagen i rapporten Nordisk tv på tværs af grænser, som undersöker hur nordborna kan få tillgång till fler nordiska tv-program.

NYHET | 15 mar 2019

Stark ökning för nordiskt drama-samarbete

Aldrig förr har det samproducerats så mycket nordiskt tv-drama. Nordvisions årsrapport för 2018 visar på nytt rekord för drama-samarbetet mellan de nordiska public service-bolagen.

NYHET | 11 jan 2019

Grönland har Nordens högsta mediekonsumtion

Omslag Forskningsrapport om medier på GrönlandGrönländarna lägger mest tid på tv och radio i hela Norden. Men användningen av internet halkar efter. Det visar en unik forskningsrapport om medierna i Grönland.

NYHET | 31 maj 2018

Finn fakta om medierna i Finland

Statistics Finland media statistics serviceVill du veta mer om medieekonomi, dagspress, tidskrifter, radio och tv i Finland? Ladda ner Finska statistikcentralens artiklar om utvecklingen på den finska mediemarknaden.

NYHET | 24 apr 2018

Analyse av NRKs bidrag til mediemangfoldet

NRK bidrar positivt til det totale mediemangfoldet i Norge. Det er en av konklusjonene i en analyse som Medietilsynet har gjennomført på oppdrag fra Kulturdepartementet.

NYHET | 7 mar 2018

Nytt rekord för nordiskt tv-samarbete

Under 2017 samarbetade de nordiska public service-medierna mer än någonsin. För fjärde året i rad sattes nytt rekord i antalet tv-program. Nu satsar bolagen på mer nordiskt drama för att möta konkurrensen från globala streamingjättar.

NYHET | 7 mar 2018

Women direct only one out of ten Icelandic films

Since the mid-1950s, almost 200 Icelandic full-length cinematographic feature films have been produced in Iceland; and nearly all of them have been directed by men. New data from Statistics Iceland cover 70 years of Icelandic film production.

Prenumerera på Medieinnehåll