PUBLIKATIONER | 22 mar 2019

New book explores digital media inequalities

Digital technologies are currently changing the way we talk to one another and the way organisations and politics communicates with citizens. But digital does not necessarily mean better understanding. In a new Nordicom anthology, researchers from across Europe explores new inequalities created by the digital transformation.

NYHET | 20 mar 2019

Ny kunskapsplattform om film och bio i Europa

Nu finns en ny databas med forskning och statistik om filmindustrin i Europa. EFARN Film Research Library lanserades i mars och är öppen för alla.

NYHETSBREV | 18 mar 2019

New issue: European Media Policy 1/2019

Welcome to this year's first issue of our European Media Policy newsletter. The newsletter provides an update on policy developments at the European level, concentrating on news from the European Union.

PUBLIKATIONER | 28 jan 2019

Komplex relation mellan media och politiken

Hur nära, eller långt ifrån varandra, står media och den politiska makten? Det har forskare från fyra olika länder undersökt i en ny studie. Den komplexa relationen handlar om vem som har makt att forma den offentliga bilden av politiken och de enskilda politikerna.

EVENT | 4 dec 2018

Live stream from the symposium

Watch the live stream from the symposium Youth and News in a Digital Media Environment. Nordic-Baltic Perspectives, arranged by Nordicom, the Swedish Media Council and the Nordic Council of Ministers.

PUBLIKATIONER | 4 dec 2018

Stora variationer i barns och ungas nyhetsanvändning

Hur konsumerar barn och unga nyheter i ett digitalt medielandskap? Det har Nordicom och Statens medieråd undersökt i en ny antologi med författare från både Norden och Baltikum. Den visar bland annat att nyhetsorganisationer som vill nå yngre målgrupper måste arbeta i flera olika kanaler för att lyckas.

NYHETSBREV | 19 nov 2018

European Media Policy – the November issue

This year's third issue of our newsletter European Media Policy is out. Read about the fight against disinformation; regulation for tech giants; the EU Copyright Reform; reduced VAT rates on electronic publications; and more.

NYHET | 19 nov 2018

Media reporting: facts, nothing but facts?

Hur säkras en sann och objektiv nyhetsrapportering? En ny rapport kartlägger lagar, rättspraxis och självreglering på området – i Europa och på nationell nivå. Från Norden ingår Finland.

NYHET | 29 aug 2018

Videodelningsplattformar - vilka lagar gäller?

Vilka lagar gäller för videodelningsplattformar som YouTube och DailyMotion? Och vart är lagstiftningen på väg? En ny rapport analyserar det europeiska regelverket på området.

NYHET | 25 jun 2018

Digital News Report 2018

The Nordic countries lead the world in paying for online news. This is according to the Digital News Report 2018, which compares online news consumption in 37 countries, including Denmark, Finland, Norway and Sweden.

Prenumerera på Europa