Europa

Just nu har Göteborgs universitet problem med sina e-postservrar, vilket innebär att ca hälften av universitetets personal inte kommer åt sin e-post. Om du vill få kontakt med någon av Nordicoms personal rekommenderar vi dig att ringa oss istället. Här finns kontaktuppgifter till Nordicoms medarbetare: https://www.nordicom.gu.se/sv/om-nordicom/personal. Problemet gäller både e-postadresser till enskilda medarbetare och funktionsbrevlådor.

NYHETSBREV | 8 sep 2020

European Media Policy 2/2020 – welcome to a new issue!

Welcome to a new issue of our European Media Policy newsletter, providing an update on policy developments at the European level, concentrating on news from the EU.

NYHET | 1 sep 2020

Så konsumerar nordborna nyheter på nätet – resultat från Digital News Report 2020

Omslag Digital News Report 2020Norrmännen är världsbäst på att betala för nyheter på nätet, medan finländarna litar på nyheterna i större utsträckning än i andra länder. Det framkommer i Digital News Report 2020, som jämför nyhetskonsumtionen på nätet i 40 länder. Här lyfter vi några nordiska resultat.

NYHET | 18 maj 2020

Media freedom made in Scandinavia – examples of best practice

Cover report Media freedom made in ScandinaviaThe European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF) seeks to inspire positive changes with their first Fact Finding Mission (FFM) to investigate policies and approaches to press freedom in Denmark and Sweden, two countries consistently among the top in media freedom rankings.

NYHET | 20 apr 2020

Europeisk översikt: Så får audiovisuella medier stöd i covid-19-krisen

Vilken hjälp får audiovisuella medier i samband med corona-krisen? Nu kartlägger det Europeiska audiovisuella observatoriet stödåtgärder i 41 länder – inklusive de nordiska länderna – samt på europeisk nivå. Översikten uppdateras dagligen.

NYHETSBREV | 24 mar 2020

Nytt nummer av nyhetsbrevet European Media Policy

logo European Media Policy newsletterMediepolitiken är kanske inte det som europeiska beslutsfattare tänker mest på idag, men medierna är både involverade i och påverkade av corona-krisen. Och det påverkar både den nuvarande politiken och framtida åtgärder. Läs mer i vårt europeiska nyhetsbrev.

NYHET | 20 feb 2020

Children’s opportunities and risks online surveyed

In a recently released report from the EU Kids Online project, the findings from a survey of children aged 9–16 years from 19 European countries, including Finland and Norway, are presented.

NYHET | 5 dec 2019

The Nordics – Europe’s busiest users of culture and media online

With almost universal household Internet access, Iceland leads in using the Internet for streaming TV and movies, reading online news, listening to web radio and streaming music and purchasing films, music and reading material. The other Nordic countries usually follow closely, according to Eurostat's Culture Statistics report.

NYHETSBREV | 2 dec 2019

Nytt om europeisk mediepolitik – läs vårt nyhetsbrev

EU:s digitala politik är ett tema i det senaste numret av European Media Policy. Läs om EU-kommissionens tuffa signaler gentemot Facebook och andra teknikjättar, om ny lagstiftning för digitala tjänster och om kampen mot desinformation på nätet. Nyhetsbrevet är på engelska.

Prenumerera på Europa