Mediereglering

NYHET | 12 apr 2021

A new issue of European Media Policy is released

Welcome to a new issue of European Media Policy newsletter, covering the latest developments related to tech regulation, freedom of speech, digital tax, artificial intelligence, and general media.

NYHET | 30 mar 2021

Nya faktablad från Nordicom

Foto byggnadsfasad med kurvorNordicom presenterar en ny faktabladsserie om medier i Norden. Du får veta vilka som är Nordens 25 största medieföretag, vilka som är störst bland tidningsföretagen, och vad som skiljer sig åt vad gäller momssatser i de nordiska länderna.

NYHET | 25 feb 2021

Digitala trender och utmaningar i medielandskapet 2021

Medielandskapets utveckling fortsätter att präglas av digitaliseringen. Dessutom har Coronapandemin bidragit till att fler söker sig till professionella nyhetsmedier, samtidigt som reklamintäckterna för dessa fortsätter att minska. Det visar den fjortonde utgåvan av Nordicoms återkommande publikation MedieSverige.

NYHET | 28 jan 2021

Et medieår i coronaens skygge – ny medierapport fra DR, Danmark

Omslag til publikation Medieudviklingen 2020 från DR, DanmarkI sidste årsrapport var der ingen tvivl om at 2020 ville blive et anderledes medieår. 2019 var præget af besparelser og konflikter som resulterede i omlægning og lukning af flere mediekanaler i 2020. Og så kom corona-pandemien. I denne årsrapport ser DR tilbage på medieåret 2020 samt coronaens indflydelse på danskernes medievaner.

NYHETSBREV | 22 dec 2020

European Media Policy 3/2020 – a new issue is out!

Logotype and content sections in the European newsletter 3/2020On 15 december the EU Commission unveiled a new rulebook for digital platforms. The bigger the platform, the tougher the rules. Find out more in this new issue of our European newsletter.

NYHET | 26 okt 2020

Vägledning ska göra nätet tryggare för barn och unga

Tre svenska myndigheter med ansvar för att skydda barn och unga och stärka deras rättigheter står bakom en ny skrift. Skriften ger vägledning i tolkningen av gällande lagar och sammanfattar barns rätt till skydd mot skadlig mediepåverkan.

NYHETSBREV | 8 sep 2020

European Media Policy 2/2020 – welcome to a new issue!

Welcome to a new issue of our European Media Policy newsletter, providing an update on policy developments at the European level, concentrating on news from the EU.

Prenumerera på Mediereglering