Kategori: Ljud

Unge mennesker på metrostationen med mobiltelefoner
Nyhet | 05 okt 2021

Danskerne bruger mere tid på digitale medier i 2020

Samtidig med, at danskernes digitale medieforbrug stiger, tager Google, Facebook og LinkedIn en stadig større andel af annonceomsætningen. Disse og flere andre emner bliver behandlet i Kulturministeriets årlige medierapportering.
Kvinna med munskydd som håller i en mobiltelefon.
Nyhet | 28 jan 2021

Et medieår i coronaens skygge – ny medierapport fra DR, Danmark

I sidste årsrapport var der ingen tvivl om at 2020 ville blive et anderledes medieår. 2019 var præget af besparelser og konflikter som resulterede i omlægning og lukning af flere mediekanaler i 2020. Og så kom corona-pandemien. I denne årsrapport ser DR tilbage på medieåret 2020 samt coronaens indflydelse på danskernes medievaner.
Ung kvinna med hörlurar
Nyhet | 10 dec 2020

Podcast ökar i Norden – här finns lyssnarstatistiken

Allt fler lyssnar på podcast i Norden. Mest populärt är det bland personer 15-45 år, bland högutbildade och i storstäderna. Här guidar vi till lyssnarstatistiken i de nordiska länderna.
Bild från inspelning av webbinariet
Event | 21 okt 2020

Se webbinariet om den svenska medieutvecklingen 2020

Digitala reklamplattformar dominerar, dagstidningsmarknaden har nått en ny botten och coronapandemin har orsakat en samhällsekonomisk tvärbromsning med allvarliga konsekvenser för reklammarknaden. Nu kan du ta del av resultaten från rapporten Medieutveckling – Medieekonomi 2020, som publiceras i dag av Myndigheten för press, radio och tv. Rapportens huvudresultat presenteras även i ett kostnadsfritt webbinarium som är öppet för alla.
Nyhet | 30 jan 2020

2019 var et turbulent år for det danske mediemarked

Danmarks Radio (DR) har netop udgivet sin årlige rapport ”Medieudviklingen 2019” som beskriver danskernes medievaner. 2019 var præget af besparelser og konflikter som uden tvivl vil påvirke danskernes mediebrug fremover.
Nyhet | 14 feb 2020

Ljudböcker ökar i Norge och Danmark

Allt fler lyssnar på strömmade ljudböcker, men pappersboken är fortfarande i topp. Två aktuella rapporter belyser boktrenderna i det digitala samhället.
Nyhet | 23 okt 2019

Digitaliseringen präglar våra medieliv

Användningen av traditionella medier minskar och användningen av sociala medier planar ut. Samtidigt ökar användningen av digitala streamingtjänster för rörlig bild och ljud. Det framkommer i rapporten Svenskarna och internet 2019, som Internetstiftelsen i Sverige presenterade den 15 oktober.
De nordiska flaggorna.
Nyhet | 18 sep 2019

Tv-licensen skrotas i Norden – ersätts med skattsedeln

I juni beslutade norska Stortinget att NRK ska finansieras via skattsedeln. Det betyder att alla Nordens länder byter – eller redan har bytt – till skattefinansierad public service. Men det finns både likheter och skillnader mellan de valda modellerna.
Nyhet | 18 mar 2019

Digitaliseringens inverkan på den norska musikbranschen

Försäljningen av norsk musik går ner. Det betyder tuffare villkor för norska artister och rättighetsinnehavare. Det konstaterar utredningen ”Hva nå – digitaliseringens innvirkning på norsk musikkbransje”.
Nyhet | 15 mar 2019

Stark ökning för nordiskt drama-samarbete

Aldrig förr har det samproducerats så mycket nordiskt tv-drama. Nordvisions årsrapport för 2018 visar på nytt rekord för drama-samarbetet mellan de nordiska public service-bolagen.