En kvinna sitta fram för kamera

Webbinarium om jämställdhet i nyhetsmedierna

EVENT | 29 april 2021

Den 28 april 2021 höll Nordicom och Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet ett webbinarium om projektet Comparing Gender and Media Equality Across the Globe (GEM). Se det inspelade webbinariet här.

Vad är orsakerna till att kvinnor är underrepresenterade i nyhetsmedierna, och vad får det för konsekvenser? Jämställdhet och yttrandefrihet är avgörande faktorer för en hållbar värld. Det här webbinariet fokuserar på (underskottet av) kvinnors framsteg i medierna, och hur vi kan jobba för ett mer jämställt system.

Webbinariet baseras på projektet Comparing Gender and Media Equality Across the Globe, som letts av JMG och presenterats i en antologi publicerad av Nordicom. Under webbinariet diskuteras huvudresultaten från projektet och det fritt tillgängliga datasetet GEM presenteras. Efter detta delar en internationell panel med sig av sina tankar om projektet och diskuterar vad som behöver göras för att uppnå en jämställd medievärld. Webbinariet är på engelska.

Se webbinariet

Läs mer

 

Kontakt:

Julia Romell
Projektassistent vid Nordicom
E-mail: julia.romell@gu.se

EVENT