NYHET | 13 maj 2020

Välkommen att anmäla dig till webbinariet om Mediebarometern 2019!

Den 29 maj 2020 presenterar Nordicom vid Göteborgs universitet resultaten från 2019 års Mediebarometer, den årliga undersökningen av den svenska befolkningens medievanor.

De viktigaste resultaten från Mediebarometern 2019 presenteras vid ett webbinarium den 29 maj mellan kl. 13:00 och ca 14:30. Utöver huvudresultaten presenteras även aktuella analyser om utveckling inom medieanvändning, samt preliminära resultat från Mediebarometern 2020 som ger en inblick i medieanvändningen under coronaepidemin. Programledare och moderator är journalisten Emanuel Karlsten.

Program
 

 • Nordicoms föreståndare hälsar välkomna och berättar om undersökningen
  Jonas Ohlsson, medieforskare och föreståndare för Nordicom
   
 • Huvudresultaten i Mediebarometern 2019
  Ulrika Facht, medieanalytiker, Nordicom
   
 • Storstad och landsbygd – skilda medievanor?
  Karin Hellingwerf, medieanalytiker, Nordicom
   
 • Digitala pensionärer – vilka är de och vad gör de?
  Catharina Bucht, medieanalytiker, Nordicom
   
 • Nyhetsanvändningen under corona-epidemin – preliminära resultat från Mediebarometern 2020
  Jonas Ohlsson, medieforskare och föreståndare för Nordicom

 

Anmälan

Anmäl dig här: Anmälan till webbinarium

Du som anmäler dig kommer att få en direktlänk till webbinariet och tillgång till rapporten Mediebarometern 2019 så fort den släpps. Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla. Anmälan är inte bindande och webbinariet kommer även att finnas tillgängligt att se i efterhand på Nordicoms webbplats.

Varmt välkommen till Nordicoms webbinarium om Mediebarometern 2019!

 

Mediebarometern är en årlig undersökning av den svenska befolkningens tillgång till, och användning av, olika typer av medier. Undersökningen har genomförts sedan 1979 och det gör Mediebarometern till den äldsta studien i sitt slag i världen. Resultaten i 2019 års undersökning bygger på svar från omkring 6 000 slumpmässigt utvalda personer i åldern 9 till 79 år. Mediebarometern genomförs av Nordicom vid Göteborgs universitet i samverkan med Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten, Myndigheten för press, radio och tv, Sveriges Radio, Sveriges Television och Sveriges Utbildningsradio.