NYHET | 1 apr 2020

Save the date 29/5: Webbinarium om resultaten från Mediebarometern 2019

Den 29 maj 2020 är det dags för Nordicom vid Göteborgs universitet att presentera resultaten från 2019 års Mediebarometer, den årliga undersökningen om svenskarnas medievanor. I år blir det ett webbinarium i stället för ett seminarium.

Presentationen av Mediebarometerns resultat kommer att hållas som vanligt i slutet av maj, men i år blir det enbart i digital form. Vi följer Göteborgs universitets rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19 i samhället och kommer därför att hålla ett webbinarium i stället för ett öppet möte.

Webbinariet kommer att vara öppet för alla. Vi planerar att sända det den 29 maj 2020 mellan kl. 13:00 och ca 14:30, men reserverar oss för eventuella ändringar av datum och tid med anledning av de rådande omständigheterna. Webbinariet kommer också finnas att se i efterhand på Nordicoms webbplats.

Vi kommer att presentera ett mer detaljerat program i början av maj tillsammans med information om hur du kan delta. Håll utkik på vår webbplats eller följ oss på Facebook och Twitter för uppdateringar om webbinariet. Där kommer vi också att löpande dela resultat från Mediebarometern 2019.

Mediebarometern har genomförts varje år sedan 1979 vilket gör den till den äldsta undersökningen av sitt slag i världen. I undersökningen får ett slumpmässigt urval av befolkningen mellan 9 och 79 år svara på frågor om sina medievanor. Från och med 2019 genomförs Mediebarometern med en blandad insamlingsmetod där en webbenkät kombineras med möjlighet att svara på enkäten via telefon.

Varmt välkommen till Nordicoms webbinarium om Mediebarometern 2019!

Kontakt: