IKT / Sociala medier

Just nu har Göteborgs universitet problem med sina e-postservrar, vilket innebär att ca hälften av universitetets personal inte kommer åt sin e-post. Om du vill få kontakt med någon av Nordicoms personal rekommenderar vi dig att ringa oss istället. Här finns kontaktuppgifter till Nordicoms medarbetare: https://www.nordicom.gu.se/sv/om-nordicom/personal. Problemet gäller både e-postadresser till enskilda medarbetare och funktionsbrevlådor.

NYHET | 1 sep 2020

Så konsumerar nordborna nyheter på nätet – resultat från Digital News Report 2020

Omslag Digital News Report 2020Norrmännen är världsbäst på att betala för nyheter på nätet, medan finländarna litar på nyheterna i större utsträckning än i andra länder. Det framkommer i Digital News Report 2020, som jämför nyhetskonsumtionen på nätet i 40 länder. Här lyfter vi några nordiska resultat.

NYHET | 18 mar 2020

Så digitala är nordborna – ny rapport jämför it-vanor i Norden och EU

De nordiska invånarna är i framkant när det gäller nätshopping, sociala medier och 'smart home'-produkter. Detta enligt Danmarks statistik som har jämfört it-vanorna i Norden och EU.

NYHET | 20 feb 2020

Children’s opportunities and risks online surveyed

In a recently released report from the EU Kids Online project, the findings from a survey of children aged 9–16 years from 19 European countries, including Finland and Norway, are presented.

NYHET | 20 feb 2020

Norge: Barn og medier 2020

I Norge använder 90 procent av 9–18-årngarna sociala medier, enligt en ny rapport från Medietilsynet. Youtube är den plattform som är mest populär, följt av Snapchat, Tik Tok och Instagram. Rapporten visar även att mer än 40 procent av alla 13–18-åringar har sett skrämmande eller våldsamt innehåll på internet.

NYHET | 13 feb 2020

State of the Nordic Region 2020 är publicerad

Framsidan till State of the Nordic Region 2020Digitaliseringen går fortsatt framåt i de nordiska länderna. IT, robotisering och artificiell intelligens kommer att spela en stor roll för utvecklingen i Norden, spår en ny rapport från Nordiska ministerrådet.

NYHET | 11 dec 2019

Telekomrapport: Mobil datatrafik ökar i Norden

Omslag nordisk telekomrapport 2018Nordborna lägger allt mindre tid på att prata i mobilen. Samtidigt skaffar sig allt fler snabbt bredband och använder mer data i de mobila näten. Det är några resultat från den nordiska telekomrapporten för 2018.

NYHET | 5 dec 2019

The Nordics – Europe’s busiest users of culture and media online

With almost universal household Internet access, Iceland leads in using the Internet for streaming TV and movies, reading online news, listening to web radio and streaming music and purchasing films, music and reading material. The other Nordic countries usually follow closely, according to Eurostat's Culture Statistics report.

NYHET | 8 nov 2019

Global Internet freedom continues its decline

The latest Freedom House report notes that global Internet freedom has continued its decline for nine consecutive years. Unregulated social media has been exploited for political and societal manipulation, and these tactics are being adopted around the globe. Iceland, however, maintains the integrity of their internet freedom with a top ranking of 95/100.

Prenumerera på IKT / Sociala medier