NYHET | 23 okt 2017

Flera mediekonferenser i Norden

Journalisters säkerhet, nyhetsmedias roll i moderna demokratier eller medieutbildning och mediepedagogik – det här är några av de konferensteman som de nordiska länderna bjuder på under hösten och vintern.

PUBLIKATOINER | 16 okt 2017

Launching the anthology Negotiating Journalism

Transnational research on journalistic core values, press freedom and freedom of speech, those are some of the main topics of the new research anthology Negotiating Journalism. Core Values and Cultural Diversities. The book launch will be held in connection with a conference in Oslo.

NYHET | 6 sep 2017

Nordiskt expertmöte om falska nyheter

Nordicom anordnar tillsammans med Nordiskt Journalistcenter i slutet av september ett expertmöte om falska nyheter. ​

EVENT | 15 maj 2017

NordMedia 2017

NordMedia 2017 conference in Finland is coming soon - deadline for full papers is June 30.

EVENT | 8 maj 2017

Nordicom på Nordiske Mediedager

Den 10 – 12 maj går Nordiske Mediedagerna i Bergen av stapeln. Nordicom kommer att finnas på plats med ett bokbord som presenterar aktuell litteratur från Nordicom, dessutom kommer Jonas Ohlsson, medieforskare på Nordicom, att delta i en debatt tillsammans med bland annat den norska kulturministern.

EVENT | 5 maj 2017

Digital Culture and Society Conference in Shanghai

Every second year, the Nordic Center in Shanghai is arranging a conference, providing a forum for researchers and practitioners to meet. This year’s conference will take place on October 19 – 20, 2017 and the theme is “Digital Culture and Society".  As a member university, those affiliated with the University of Gothenburg gets a discount on the participation fee.

EVENT | 10 mar 2017

Forskarföreningarnas årliga konferenser

De nationella forskarföreningarna inom medie- och kommunikationsvetenskap håller årligen konferenser / årsmöten med aktuella teman. Under våren träffas medlemmarna i de finska och svenska medieforskarföreningarna.

EVENT | 22 feb 2017

Seminarium om Mediebarometerns första resultat

Välkommen till seminariet "Från papper till pixlar – Mediala generationsklyftor" i Stockholm 8 mars. Ny statistik, bland annat de första resultaten från Mediebarometern 2016, presenteras av NORDICOM, Medierådet, Kantar Sifo och TS. Seminariet direktsänds av SVT Forum på SVT2 och kan även ses på webben.

EVENT | 13 feb 2017

NordMedia 2017: Pre-Conference for Doctoral Students

NordMedia 2017 conference organizes a free pre-conference academic workshop for doctoral students in media and communication studies on August 16, 2017.

EVENT | 1 feb 2017

Call for abstracts - NordMedia 2017

NordMedia invites you to submit abstracts and panel session proposals for the NordMedia 2017 conference that will be held on August 17 - 19, 2017 in Tampere, Finland. NordMedia is a biannual conference organized by Nordic media research associations in cooperation with Nordic Information Centre for Media and Communication Research NORDICOM.

Prenumerera på Event