Norden

NYHET | 11 dec 2019

Telekomrapport: Mobil datatrafik ökar i Norden

Omslag nordisk telekomrapport 2018Nordborna lägger allt mindre tid på att prata i mobilen. Samtidigt skaffar sig allt fler snabbt bredband, och använder mer data i de mobila näten. Det är några resultat från den nordiska telekomrapporten för 2018.

NYHET | 5 dec 2019

The Nordics – Europe’s busiest users of culture and media online

With almost universal household Internet access, Iceland leads in using the Internet for streaming TV and movies, reading online news, listening to web radio and streaming music and purchasing films, music and reading material. The other Nordic countries usually follow closely, according to Eurostat's Culture Statistics report.

NYHET | 14 nov 2019

Nordicom møder Nordisk Ministerråds nye generalsekretær

Paula Lehtomäki tiltrådte som generalsekretær for Nordisk Mininsterråd i 18. marts 2019 og er derfor på rundrejse for at besøge Nordisk Ministerråds samarbejdspartnere.

NYHET | 8 nov 2019

Barns och ungas kulturvanor i Norden

Kulturanalys Nordens rapport Making Culture - omslagKulturanalys Norden har under hösten gett ut en rapport om barns och ungas fritidskultur i Norden. Antologin presenterar aktuell forskning om barn och unga, och belyser bland annat användningen av digitala medier, smarta mobiler och dataspel.

NYHET | 18 sep 2019

Tv-licensen skrotas i Norden – ersätts med skattsedeln

Nordens flaggor foto Johannes Jansson norden.orgUnder en period på drygt tio år har alla Nordens länder bytt – eller är på gång att byta – till skattefinansierad public service. Men det finns både likheter och skillnader mellan de valda skattemodellerna. Här är en kartläggning. (Uppdaterad version av en artikel publicerad i maj.)

NYHET | 20 aug 2019

Today Nordicom Launches NordMedia Network

At the NordMedia conference in August 2019, Nordicom launches a new digital platform dedicated to Nordic media researchers. On the platform, you are able to present yourself and your research, find partners and keep up to date with the latest in Nordic media research, in a completely new Nordic context.

NYHET | 20 aug 2019

Så kan nordborna se mer nordisk tv

Minska geoblockeringar för nordisk public service-tv på nätet. Det är ett av förslagen i rapporten Nordisk tv på tværs af grænser, som undersöker hur nordborna kan få tillgång till fler nordiska tv-program.

Prenumerera på Norden