Publikationer från Nordicom

Just nu har Göteborgs universitet problem med sina e-postservrar, vilket innebär att ca hälften av universitetets personal inte kommer åt sin e-post. Om du vill få kontakt med någon av Nordicoms personal rekommenderar vi dig att ringa oss istället. Här finns kontaktuppgifter till Nordicoms medarbetare: https://www.nordicom.gu.se/sv/om-nordicom/personal. Problemet gäller både e-postadresser till enskilda medarbetare och funktionsbrevlådor.

PUBLIKATIONER | 15 sep 2020

New Special Issue explores the geopolitics of Nordic television drama

A new Special Issue of Nordicom Review has just been published, titled “Dark Screens: The geopolitics of Nordic television drama”. Robert A. Saunders, one of the Special Issue editors, answered a few questions about the findings.

NYHETSBREV | 8 sep 2020

European Media Policy 2/2020 – welcome to a new issue!

Welcome to a new issue of our European Media Policy newsletter, providing an update on policy developments at the European level, concentrating on news from the EU.

NYHETSBREV | 3 sep 2020

Ny utgåva: Medietrender i Norden 2-2020

Logotyp nyhetsbrevet Medietrender i NordenÅrets andra utgåva av Medietrender i Norden rapporterar om nordiska medievanor, medieutveckling, nya publikationer från Nordicom, med mera. Läs nyhetsbrevet här.

NYHET | 23 jun 2020

Högt resultat för Nordicom Review i ny Scopus-indexering

Photo of Nordic Review journalsScopus har precis presenterat resultaten för 2019 års så kallade ”cite score”. För Nordicom Reviews del innebär de en rejäl ökning: från 0,8 till 1,2. Ökningen är en del av en längre trend med förbättrade resultat för Nordicom Review.

PUBLIKATIONER | 29 maj 2020

Digital dagstidning dominerar och de flesta ser rörlig bild – här är de 13 viktigaste resultaten från Mediebarometern 2019

Den svenska befolkningen lade mer än sex timmar på olika typer av medier en genomsnittlig dag under 2019. Åtta av tio använde sociala nätverkstjänster och två av tre läste dagstidning en vanlig dag. Detta är några av resultaten från Mediebarometern 2019.

NYHET | EVENT | 6 maj 2020

I corona-tider: Nu blir vårt bokbord digitalt!

Välkommen till Nordicoms och medienorges digitala bokbord! På grund av viruspandemin flyttar Nordiske Mediedager i år sitt program till nätet – och vi förvandlar vårt årliga bokbord till en digital presentation av senaste nytt från oss. Allt finns gratis online, även konferensen!

NYHETSBREV | 24 mar 2020

Nytt nummer av nyhetsbrevet European Media Policy

logo European Media Policy newsletterMediepolitiken är kanske inte det som europeiska beslutsfattare tänker mest på idag, men medierna är både involverade i och påverkade av corona-krisen. Och det påverkar både den nuvarande politiken och framtida åtgärder. Läs mer i vårt europeiska nyhetsbrev.

PUBLIKATIONER | 10 mar 2020

Danska dramaserier gjorde global succé

Danska tv-serier inom genren Nordic noir har nått stora publikframgångar över hela världen. En ny antologi, The Global Audience of Danish Television Drama, utforskar de danska seriernas internationella succé och hur deras spridning utmanar konventionella teorier om publikstudier.

Prenumerera på Publikationer från Nordicom