Publikationer från Nordicom

NYHET | 23 jun 2020

Högt resultat för Nordicom Review i ny Scopus-indexering

Photo of Nordic Review journalsScopus har precis presenterat resultaten för 2019 års så kallade ”cite score”. För Nordicom Reviews del innebär de en rejäl ökning: från 0,8 till 1,2. Ökningen är en del av en längre trend med förbättrade resultat för Nordicom Review.

PUBLIKATIONER | 29 maj 2020

Digital dagstidning dominerar och de flesta ser rörlig bild – här är de 13 viktigaste resultaten från Mediebarometern 2019

Den svenska befolkningen lade mer än sex timmar på olika typer av medier en genomsnittlig dag under 2019. Åtta av tio använde sociala nätverkstjänster och två av tre läste dagstidning en vanlig dag. Detta är några av resultaten från Mediebarometern 2019.

NYHET | EVENT | 6 maj 2020

I corona-tider: Nu blir vårt bokbord digitalt!

Välkommen till Nordicoms och medienorges digitala bokbord! På grund av viruspandemin flyttar Nordiske Mediedager i år sitt program till nätet – och vi förvandlar vårt årliga bokbord till en digital presentation av senaste nytt från oss. Allt finns gratis online, även konferensen!

PUBLIKATIONER | 10 mar 2020

Danska dramaserier gjorde global succé

Danska tv-serier inom genren Nordic noir har nått stora publikframgångar över hela världen. En ny antologi, The Global Audience of Danish Television Drama, utforskar de danska seriernas internationella succé och hur deras spridning utmanar konventionella teorier om publikstudier.

PUBLIKATIONER | 4 dec 2019

Hyperlokala nyhetsmedier ersätter inte nedlagda lokalredaktioner

Samtidigt som allt fler lokala tidningsredaktioner läggs ner växer floran av nya digitala medier som förmedlar lokala nyheter. Men de nya så kallade hyperlokala medierna finns oftast på platser som redan har en lokalredaktion, och de har ofta en osäker ekonomi. Därför blir de sällan ersättare för nedlagda lokalredaktioner. Det är några av slutsatserna från en ny samling studier om hyperlokala medier publicerad av Nordicom.

NYHETSBREV | 2 dec 2019

Nytt om europeisk mediepolitik – läs vårt nyhetsbrev

EU:s digitala politik är ett tema i det senaste numret av European Media Policy. Läs om EU-kommissionens tuffa signaler gentemot Facebook och andra teknikjättar, om ny lagstiftning för digitala tjänster och om kampen mot desinformation på nätet. Nyhetsbrevet är på engelska.

Prenumerera på Publikationer från Nordicom