NYHET | 7 jul 2020

Danskarnas medievanor – före och under pandemin

Strömmade tjänster, poddar och nyheter på nätet fortsätter öka, visar Slots- og Kulturstyrelsens nya rapport om medieutvecklingen. Årets rapport innehåller dessutom en extra analys av Covid-19-pandemins effekter på den danska mediemarknaden.

NYHET | 16 jun 2020

Medietrender i Finland – fem nya artiklar

Finska statistikcentralen presenterar fem nya analyser om Finlands medier. Läs om medieekonomi, mediekonsumtion, dagspress, tidskrifter, radio och television.

PUBLIKATIONER | 29 maj 2020

Digital dagstidning dominerar och de flesta ser rörlig bild – här är de 13 viktigaste resultaten från Mediebarometern 2019

Den svenska befolkningen lade mer än sex timmar på olika typer av medier en genomsnittlig dag under 2019. Åtta av tio använde sociala nätverkstjänster och två av tre läste dagstidning en vanlig dag. Detta är några av resultaten från Mediebarometern 2019.

NYHET | 27 maj 2020

Se Nordicoms webbinarium om Mediebarometern 2019

Den 29 maj 2020 presenterar Nordicom resultaten från 2019 års Mediebarometer, den årliga undersökningen av den svenska befolkningens medievanor vid ett webbinarium. Utöver huvudresultaten presenteras även aktuella analyser om utveckling inom medieanvändning. Vi visar också preliminära resultat från Mediebarometern 2020 för att ge en inblick i medieanvändningen under coronaepidemin. Se webbinariet här!

NYHET | 22 maj 2020

Norsk mediebarometer 2019

Omslag Norsk mediebarometer 2019Den nedåtgående trend som präglat läsningen av dagstidningar i Norge under många år har stannat av. Tidningsläsning på papper minskade men läsningen ökade online. En ökning för digitala plattformar märks också för tv och radio där streamingtjänster och poddar ökar snabbt. Det visar 2019 års Norska Mediebarometer, genomförd av Statistisk sentralbyrå (SSB).

NYHET | 20 maj 2020

Quiz om Mediebarometern 2019

Hur många ungdomar tittar på Netflix en vanlig dag?  Vem lyssnar på ljudböcker?  Gör vårt quiz för att testa dina kunskaper och få en smygtitt på resultaten från Mediebarometern 2019

NYHET | 1 apr 2020

Save the date 29/5: Webbinarium om resultaten från Mediebarometern 2019

Den 29 maj 2020 är det dags för Nordicom vid Göteborgs universitet att presentera resultaten från 2019 års Mediebarometer, den årliga undersökningen om svenskarnas medievanor. I år blir det ett webbinarium i stället för ett seminarium.

NYHET | 18 mar 2020

Så digitala är nordborna – ny rapport jämför it-vanor i Norden och EU

De nordiska invånarna är i framkant när det gäller nätshopping, sociala medier och 'smart home'-produkter. Detta enligt Danmarks statistik som har jämfört it-vanorna i Norden och EU.