NYHET | 20 mar 2019

Ny kunskapsplattform om film och bio i Europa

Nu finns en ny databas med forskning och statistik om filmindustrin i Europa. EFARN Film Research Library lanserades i mars och är öppen för alla.

European Audiovisual Observatory (EAO) och European Film Agencies Research Network (EFARN) har samlat sina rapporter om filmmarknaden på en gemensam plattform. Materialet är sökbart efter ämne, organisation, språk, land och publiceringsår.

Databasen innehåller över 130 rapporter från de nationella filminstituten i EFARN-nätverket plus pan-europeiska publikationer om film, tv och video on-demand från EAO. Innehållet kommer att uppdateras kontinuerligt med nya forsknings- och statistikrapporter från de båda organisationerna.

Besök EFARN Film Research Library
Läs pressmeddelandet hos European Audiovisual Observatory

The European Film Agency Research Network (EFARN) är ett nätverk för forskare och analytiker från de nationella filminstituten och andra liknande organisationer. Nätverkets sekretariat är placerat hos The European Audiovisual Observatory, som även har flera tillgängliga databaser inom film- och tv-området, som MAVISE, LUMIERE och AVMS Database.

EFARN:s kunskapsplattform är det senaste tillskottet i Nordicoms webbtjänst Extern statistik.
Här dokumenteras organisationer som publicerar fakta och statistik om medier i Norden, Europa och världen. Databasen omfattar branschorganisationer, myndigheter, forsknings-institutioner, mediebolag, osv, och är sökbar på land/region och på ämnesområde. Extern statistik är en del av Nordicoms Mediefakta-sektion.

EVA HARRIE