NYHET | 14 maj 2020

Nordicom söker ekonom

De nationella enheterna Svensk nationell datatjänst (SND) och Nordicom söker nu en ekonom som kan ansvara för ekonomiarbetet i de två verksamheterna. Vill du lära dig två unika verksamheter inom Göteborgs universitet och ta ett helhetsgrepp om ekonomin? I sådana fall är den här tjänsten något för dig. Du kommer att vara anställd vid SND men även delvis vara placerad vid Nordicom. Sista ansökningsdag är fjärde juni 2020.

Svensk nationell datatjänst (SND) är en svensk forskningsinfrastruktur för forskningsdata. SND:s centrala uppgifter är att arbeta med kvalitetssäkring, dokumentation och framtidssäkring av forskningsdata med syfte att tillgängliggöra dem nationellt och internationellt. SND bistår svenska lärosäten och myndigheter och deras forskare med stöd och rådgivning i rutinerna kring hantering och dokumentation av forskningsdata. SND bedriver inte egen forskning. Göteborgs universitet är värduniversitet för SND som bedriver sin verksamhet med finansiering av Vetenskapsrådet och ytterligare 8 konsortielärosäten. Mer information finns på www.snd.gu.se.

Nordicom är ett centrum för nordisk medie- och kommunikationsforskning. Syftet med arbetet är att utveckla och sprida den forskningsbaserade kunskapen om mediernas roll i de nordiska länderna samt att främja kontakterna mellan nordiska medieforskare. Till Nordicoms verksamhetsgrenar hör utgivningen av vetenskaplig litteratur riktad till det internationella forskarsamhället inom medie- och kommunikationsvetenskap. Nordicom har sedan 1970-talet varit en del av det nordiska samarbetet på kulturområdet och fungerar idag som en strategisk partner till Nordiska ministerrådet. Mer information finns på www.nordicom.gu.se.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ekonom som kan koordinera ekonomiarbetet hos de båda nationella enheterna. Du kommer att ansvara för projektekonomi, budgetering, uppföljning, fakturering, redovisning samt övrig ekonomiadministration. Inom ramen för anställningen svarar du för inköp och sköter löpande kund- och leverantörsreskontra. Du hanterar redovisning och uppföljning av interna och externa projekt. Du stöttar upp med att hantera avtal och räkna på anbud. I ekonomiarbetet får du visst stöd från ekonomicontroller vid gemensamma förvaltningen. Du kommer att ha två arbetsplatser då vi gärna ser att du sitter både vid SND och vid Nordicom. Enheterna ligger på kort promenadavstånd från varandra på Medicinareberget respektive Campus Linné.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi. Du behöver ha erfarenhet av ekonomiarbete och kunskaper om redovisning. Du har tidigare erfarenhet av arbete i ekonomisystem. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Excel. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Det är meriterande om du arbetat i en statlig myndighet samt har erfarenhet av arbete i Panorama, Agresso, Proceedo och EKO. Som person har du god servicekänsla och samarbetsförmåga. Personliga egenskaper som är viktiga är analysförmåga, noggrannhet, självständighet, flexibilitet och en bra prioriteringsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidareanställning en, omfattning på 100 % med placering vid SND. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Läs mer och ansök här: