| 20 apr 2021

Save the date 27/5: Webbinarium om resultaten från Mediebarometern 2020

Den 27 maj presenterar Nordicom vid Göteborgs universitet resultaten från 2020 års Mediebarometer. Mediebarometern en årligt återkommande undersökning där ett slumpmässigt urval av den svenska befolkningen svarar på frågor om sina medievanor.

NYHET | 20 apr 2021

Call for contributions to Open Access anthology about online surveillance

Person holdning a mobile phonePreliminary title: Everyday Life in the Culture of Surveillance. Editors: Coppélie Cocq, Jesper Enbom, Stefan Gelfgren, & Lars Samuelsson (all at Umeå University)

| 19 apr 2021

Save the date 27/5: Webbinarium om resultaten från Mediebarometern 2020

NYHET | 12 apr 2021

A new issue of European Media Policy is released

Welcome to a new issue of European Media Policy newsletter, covering the latest developments related to tech regulation, freedom of speech, digital tax, artificial intelligence, and general media.

NYHET | 8 apr 2021

Call for anthology chapters: Audiovisual content for children and adolescents in the Nordics

Call for anthology chapters: Audiovisual content for children and adolecents in the Nordics: Production, distribution, and reception in a multi-platform era. Deadline for abstracts: 15 June 2021.

NYHET | 1 apr 2021

NordMedia2021: Programmet är här

Färgglada hustak i Reykjavík, Island.

Planeringen av NordMedia2021 går framåt och ett preliminärt konferensprogram är nu satt. Eugenia Siapera, professor vid University College Dublin, kommer att vara huvudtalare vid konferensen.

NYHET | 30 mar 2021

Nya faktablad från Nordicom

Foto byggnadsfasad med kurvorNordicom presenterar en ny faktabladsserie om medier i Norden. Du får veta vilka som är Nordens 25 största medieföretag, vilka som är störst bland tidningsföretagen, och vad som skiljer sig åt vad gäller momssatser i de nordiska länderna.

NYHET | 29 mar 2021

Webbinarium om jämställdhet i nyhetsmedierna

Kamera som filmar en kvinnaNordicom och Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet bjuder in till ett webbinarium om projektet Comparing Gender and Media Equality Across the Globe (GEM).

PUBLIKATIONER | 29 mar 2021

New Special Issue focuses on media systems in “the other” Nordic countries

Landscape with houses, Faroe Islands. A new Special Issue has just been published, entitled ”Media Systems in the other Nordic Countries and Autonomous Regions”. It focuses on the media systems in the Faroe Islands, Greenland, Iceland, Sápmi and Åland.