NYHET | 24 mar 2016

Grönland: Tittar- och lyssnarundersökning 2015

Nio av tio grönländare tittar på tv dagligen eller nästan dagligen, medan drygt åtta av tio lyssnar på radio. Nästan alla tar del av public service-bolaget KNR:s utbud på tv, radio eller digitala tjänster. Det visar en tittar- och lyssnarundersökning för 2015.

KNR har genomfört en studie av tittande och lyssnande på tv och radio på Grönland under 2015, i samarbete med analysinstitutet Epinion. Studiens huvudsyfte (formål) är att undersöka befolkningens användning och inställning till KNRs programutbud.

Nio av tio grönländare ser på KNR:s tv-program och lika många lyssnar till deras radioprogram. Samtidigt streamar 45 procent av befolkningen program från KNR:s webbsajt, vilket är en ökning från 17 procent år 2014. Bland unga och medelålders ser hälften på program från KNR streamingtjänst, jämfört med var fjärde person bland de äldre.

I genomsnitt ser grönländarna 5,6 timmar på tv dagligen och lyssnar på radio 6,2 timmar, vilket är stabilt i förhållande till 2014.

Rapporten Seer- og lytterundersøgelse 2015 är publicerad på danska.
Ladda ned rapporten via KNR:s webb
Ladda ned rapporten direkt (PDF)

Om undersökningen: Rapporten är baserad på 700 telefonintervjuer i ett representativt urval av befolkningen i åldern 18 år och äldre. Undersökningen genomfördes 2 december 2015 till 7 januari 2016.

 

AV: EVA HARRIE