Nyheter arkiv

NY PUBLIKATION | 09 jun 2022

Ny kunskapsöversikt utreder public services betydelse

Idag publiceras antologin "Public service: En svensk kunskapsöversikt" som på ett lättillgängligt sätt presenterar vad empirisk forskning har kommit fram till i centrala frågor gällande public service i Sverige.
NYHETSBREV | 07 jun 2022

Ny utgåva av nyhetsbrevet European Media Policy

Välkommen till nyhetsbrevet om mediepolitik i Europa. Läs bland annat om: är EU för eller emot mediefrihet?, snart möter de globala plattformarna hårdare EU-regler och ett nytt EU-regelverk ska skydda barn på nätet. Nyhetsbrevet är gratis att ladda ner.
EVENT | 31 maj 2022

Seminarium: vad vet vi egentligen om public service?

Välkommen till ett samtal mellan några av landets ledande medieforskare kring public service roll i en digital värld, publikens förtroende och konkurrensen gentemot andra mediebolag.
NYHET | 19 maj 2022

Mediebarometern 2021: Läs rapporten och se seminariet

Den svenska befolkningen konsumerade medier som aldrig förr under pandemins första år. Mediebarometern 2021 visar att de förhöjda nivåerna bestod också under 2021. Här kan du läsa rapporten och se seminariet om Mediebarometern 2021.
NYHET | 19 maj 2022

Digitala tidningar, bilradio och strömmad tv – så använde svenskarna medier 2021

Två av tre svenskar läste dagstidning en genomsnittlig dag 2021 – digital läsning var mest populärt. Bilradio var det vanligaste sättet att lyssna på radio, och 93 procent av befolkningen tittade på rörlig bild i någon form en vanlig dag. Detta är några av de viktigare resultaten från Mediebarometern 2021 i korthet.
NYHET | 03 maj 2022

Välkommen att anmäla dig till seminariet om Mediebarometern 2021

Den 19 maj presenterar Nordicom vid Göteborgs universitet resultaten från 2021 års Mediebarometer, den årliga undersökningen av den svenska befolkningens medievanor.
NYHETSBREV | 21 apr 2022

Nytt nummer av vårt nordiska nyhetsbrev

Välkommen till nyhetsbrevet Medietrender i Norden. Läs om medievanor, mediemarknad och aktuell mediepolitik i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.
NYHET | 14 apr 2022

Ledig tjänst: kommunikatör

Obs. ansökningstiden för den här tjänsten har gått ut. Till följd av en stundande föräldraledighet söker Nordicom nu en erfaren kommunikatör som kan ta över ansvaret för kommunikationen och marknadsföringen av våra vetenskapliga publikationer. Sista ansökningsdag är 6 maj 2022.
MEDIEBAROMETERN | 11 apr 2022

Save the date 19/5: Seminarium om resultaten från Mediebarometern 2021

Den 19 maj presenterar Nordicom vid Göteborgs universitet resultaten från 2021 års Mediebarometer. Mediebarometern är en årligt återkommande undersökning där ett slumpmässigt urval av den svenska befolkningen svarar på frågor om sina medievanor.
NY PUBLIKATION | 09 mar 2022

Så klarar nyhetsmedierna sitt demokratiska uppdrag världen över

Brist på jämställdhet i nyhetsbranschen, ökade klyftor när det kommer till nyhetskonsumtion, och en ökande betydelse av granskande journalistik. Det är några av resultaten som presenteras i den tredje upplagan av The Media for Democracy Monitor 2021.