Världen

NYHET | 8 sep 2017

Literacy in a Digital World

Friday the 8th of September 2017 is International Literacy Day, this year it’ll be celebrated under the theme of ‘Literacy in a Digital World’. In honour of the day we’re highlighting some of our recent publications focusing on media literacy in a digital world.

NYHET | 3 jul 2017

UNESCO study: Protecting Journalism Sources in the Digital Age

Protecting Journalism Sources in the Digital Age is the name of a new global study produced by WAN-IFRA for UNESCO. It examines the risks and challenges confronting the safety and privacy of journalistic sources in the new digital environment.

NYHET | 3 jul 2017

Här finns journalistikforskning från hela världen

Kan journalistikforskning från hela världen samlas på en sajt? Projektet Journalism Research News finkammar nätet för att samla in nyheter om aktuell forskning till en plats. Webbtjänsten lanserades i Finland 2015 och har hittills presenterat nästan 1500 artiklar.

PUBLIKATIONER | 14 jun 2017

Being Old in the Age of Mediatization

Nordicom Review special issue A new special issue of Nordicom Review is out. This special issue examines media dynamics in the lives of older people and how these dynamics influence the perceptions of old age, ageing and older people.

NYHET | 9 maj 2017

Call for chapters proposal: “Digital parenting"

The book Digital parenting: the challenges for families in the digital age focuses on the opportunities and challenges of digital media for families and changing parenting practices.

EVENT | 5 maj 2017

Digital Culture and Society Conference in Shanghai

Every second year, the Nordic Center in Shanghai is arranging a conference, providing a forum for researchers and practitioners to meet. This year’s conference will take place on October 19 – 20, 2017 and the theme is “Digital Culture and Society".  As a member university, those affiliated with the University of Gothenburg gets a discount on the participation fee.

NYHET | 2 maj 2017

Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex 2017

Pressfriheten i världen har aldrig varit så hotad som nu. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex 2017. Norden är fortfarande bäst på pressfrihet, men Finland har fallit från första till tredje plats efter politiska påtryckningar på Yle (se ovan).

PUBLIKATIONER | 5 apr 2017

Coming publication: The Assault on Journalism

This coming publication - The Assault on Journalism. Building Knowledge to Protect Freedom of Expression - aims to highlight and fuel research about journalist safety, encourage worldwide participation and inspire new research initiatives. It will be launched at the World Press Freedom Day main event in Jakarta on May 3.

NYHET | 3 mar 2017

The International Communication Market Report 2016

Nu är den elfte upplagan av brittiska mediemyndigheten Ofcoms internationella rapport här. Rapporten visar bland annat att britterna i högre utsträckning än någonsin använder sig av Internet som nyhetskälla när det kommer till vissa typer av nyheter, svenskarna däremot föredrar tidning framför både tv och internet.

Prenumerera på Världen