Norden

NYHET | 31 jan 2019

Call for papers: Behind the Paywall

Call for papers: Nordicom Review Special Issue. Title: ‘Behind the Paywall: Implications of the Budding Market for Paid-for Online News’​. Deadline for full paper submissions: May 31, 2019

NYHET | 11 jan 2019

Grönland har Nordens högsta mediekonsumtion

Omslag Forskningsrapport om medier på GrönlandGrönländarna lägger mest tid på tv och radio i hela Norden. Men användningen av internet halkar efter. Det visar en unik forskningsrapport om medierna i Grönland.

NYHET | 4 jan 2019

Topp fem: Här är våra mest lästa nyheter 2018

Pyramid med text "topp fem"Den mansdominerade mediebranschen, svenskarnas medievanor och en ny tidskrift som kommer att ges ut av Nordicom under 2019 finns bland de mest lästa nyheterna från året som gott. Vi listar nyhetshöjdpunkterna från 2018.

NYHET | 13 dec 2018

Medietrender i Norden – 2018 års sista nummer

logotype Nyhetsbrevet Medietrender i NordenNordicoms senaste nyhetsbrev handlar om ungas nyhetskonsumtion, om fortsatta generationsklyftor i webbanvändningen och om ekonomin i mediebranschen  – allt med fokus på Norden.

PUBLIKATIONER | 12 dec 2018

Nordiska gemenskaper i fokus

Omslag Nordicom-Information 2-2018Årets andra nummer av tidskriften Nordicom-Information handlar om den nordiska gemenskapen med fokus på kommunikation och språk.

NYHET | 8 dec 2018

Ny komparativ nordisk statistikbank

Nordisk Ministerråd har flyttet deres statistikker til en ny digital platform, Nordic Statistics database. Her kan du sammenligne statistikker fra de nordiske lande inden for mange spændende områder som kultur, uddannelse og ligestilling.

PUBLIKATIONER | 4 dec 2018

Stora variationer i barns och ungas nyhetsanvändning

Hur konsumerar barn och unga nyheter i ett digitalt medielandskap? Det har Nordicom och Statens medieråd undersökt i en ny antologi med författare från både Norden och Baltikum. Den visar bland annat att nyhetsorganisationer som vill nå yngre målgrupper måste arbeta i flera olika kanaler för att lyckas.

EVENT | 19 nov 2018

Expert meeting on quality journalism in the Nordic region

Nordicom and the Nordic Council of Ministers arranged an expert meeting on the future of quality journalism in the Nordic region. Watch the full live stream here.

NYHET | 12 nov 2018

Call for papers: Nordicom Review Special Issue

Call for papers: Nordicom Review Special Issue. Title: ‘Dark Screens: The Geopolitics of Nordic Television Drama’​. Guest Editors: Robert A. Saunders (State University of New York); Pei Sze Chow (Aarhus University); and Anne Marit Waade (Aarhus University)

NYHET | 25 okt 2018

En nordisk undersökning av barns och ungas kulturvanor?

Går det att genomföra en gemensam nordisk undersökning om barns och ungas kulturvanor och kulturaktiviteter? Det har Kulturanalys Norden undersökt i en ny rapport, på uppdrag av Nordiska ministerrådet.

Prenumerera på Norden