Norden

NYHET | 13 dec 2018

Medietrender i Norden – årets sista nummer är här

logotype Nyhetsbrevet Medietrender i NordenÅrets tredje utgåva av Nordicoms nyhetsbrev handlar om ungas nyhetskonsumtion i det digitala medielandskapet, om generationsskillnader när det gäller webbanvändning, och om mediebranschens ekonomiska utveckling – allt med fokus på Norden.

PUBLIKATIONER | 12 dec 2018

Nordiska gemenskaper i fokus

Omslag Nordicom-Information 2-2018Årets andra nummer av tidskriften Nordicom-Information handlar om den nordiska gemenskapen med fokus på kommunikation och språk.

NYHET | 8 dec 2018

Ny komparativ nordisk statistikbank

Nordisk Ministerråd har flyttet deres statistikker til en ny digital platform, Nordic Statistics database. Her kan du sammenligne statistikker fra de nordiske lande inden for mange spændende områder som kultur, uddannelse og ligestilling.

PUBLIKATIONER | 4 dec 2018

Stora variationer i barns och ungas nyhetsanvändning

Hur konsumerar barn och unga nyheter i ett digitalt medielandskap? Det har Nordicom och Statens medieråd undersökt i en ny antologi med författare från både Norden och Baltikum. Den visar bland annat att nyhetsorganisationer som vill nå yngre målgrupper måste arbeta i flera olika kanaler för att lyckas.

EVENT | 19 nov 2018

Expert meeting on quality journalism in the Nordic region

Nordicom and the Nordic Council of Ministers arranged an expert meeting on the future of quality journalism in the Nordic region. Watch the full live stream here.

NYHET | 12 nov 2018

Call for papers: Nordicom Review Special Issue

Call for papers: Nordicom Review Special Issue. Title: ‘Dark Screens: The Geopolitics of Nordic Television Drama’​. Guest Editors: Robert A. Saunders (State University of New York); Pei Sze Chow (Aarhus University); and Anne Marit Waade (Aarhus University)

NYHET | 25 okt 2018

En nordisk undersökning av barns och ungas kulturvanor?

Går det att genomföra en gemensam nordisk undersökning om barns och ungas kulturvanor och kulturaktiviteter? Det har Kulturanalys Norden undersökt i en ny rapport, på uppdrag av Nordiska ministerrådet.

NYHET | 27 sep 2018

Tre nordiska länder breddar satsningen på mediekunnighet

Medie- och informationskunnighet blir allt viktigare för att stärka demokrati och yttrandefrihet. Finland, Norge och Sverige breddar nu sina insatser – från fokus på barn och unga till att omfatta hela befolkningen, oavsett ålder.

PUBLIKATIONER | 25 sep 2018

Coming in 2019: Nordic Journal of Media Studies

A new journal, the Nordic Journal of Media Studies, has been added to Nordicom’s portfolio of scientific publications. This journal is an online, open-access journal.  The first issue will be published in Spring 2019, with the theme “Disrupting media infrastructures: Transforming media industries and public spheres”.

Prenumerera på Norden