NYHET | 16 okt 2017

Ny IT-statistik: Så används internet i Nordens regioner

De nordiska huvudstäderna har Europas ivrigaste internetanvändare. Men även invånarna i andra nordiska regioner surfar ofta på nätet, kopplar upp sig med mobilen och är flitiga på sociala medier. Det visar Eurostats statistik som jämför nätanvändning i över 200 europeiska regioner.

NYHET | 31 aug 2017

Digital News Report 2017

People in the Nordic countries are among Europe’s most avid users of smartphones for reading news online. They are also the most willing to pay for online news. These are some of the findings in the Digital News Report 2017 from the Reuters Institute.

NYHETSBREV | 9 aug 2017

New Issue of European Media Policy

The August issue of Nordicom's newsletter European Media Policy is out. The newsletter provides an update on policy developments at the European level, concentrating on news from the European Union.

NYHET | 12 jun 2017

Media Pluralism Monitor Report 2016

The Media Pluralism Monitor has examined 30 European countries and finds that none of them is free from risks for media pluralism. The three Nordic countries in the survey – Denmark, Finland and Sweden – are reported as low-risk countries, but with warning signs due to a concentration in media ownership.

NYHET | 7 apr 2017

Studiebesök från Baltikum

Att skapa nätverk och utbyta erfarenheter, både på ett nationellt och globalt plan, är viktigt för Nordicoms verksamhet. Den här gången var det dags att ta emot ett studiebesök från Baltikum - på temat Medie-och informationskunnighet (MIK).

NYHET | 5 apr 2017

Mapping media literacy in Europe

A new report by the European Audiovisual Observatory maps practices and actions to encourage media literacy in the EU28. Initiatives to develop critical thinking and initiatives related to media use are identified as the two main trends.

PUBLIKATIONER | 3 apr 2017

Boksläpp: Citizens in a Mediated World

Nordicom släpper nytt! Boken Citizens in a Mediated World diskuterar bland annat innebörden av ett modernt medborgarskap i vår nya globaliserade digitala mediekultur och hur medie- och informationskunnighet (MIK) kan bidra till att verka för barn och ungas rättigheter.

NYHET | 31 mar 2017

EU-länderna snart ikapp Norden online?

De unga i Norden är sedan länge dagliga webbanvändare, och även Nordens äldre är flitiga på internet. Men medan unga i Europa (EU-genomsnitt) använder webben  lika mycket som sina nordiska jämnåriga, är det stora skillnader bland de äldre i Norden och EU-genomsnittet. Det visar data från Eurostat.

NYHETSBREV | 10 mar 2017

New issue 1/2017

The March issue of our newsletter European Media Policy, which provides an update on policy developments at the European level, has been published. You can read it here.

Prenumerera på Europa