EVENT | 4 dec 2018

Live stream from the symposium

Watch the live stream from the symposium Youth and News in a Digital Media Environment. Nordic-Baltic Perspectives, arranged by Nordicom, the Swedish Media Council and the Nordic Council of Ministers.

PUBLIKATIONER | 4 dec 2018

Stora variationer i barns och ungas nyhetsanvändning

Hur konsumerar barn och unga nyheter i ett digitalt medielandskap? Det har Nordicom och Statens medieråd undersökt i en ny antologi med författare från både Norden och Baltikum. Den visar bland annat att nyhetsorganisationer som vill nå yngre målgrupper måste arbeta i flera olika kanaler för att lyckas.

NYHETSBREV | 19 nov 2018

European Media Policy – the November issue

This year's third issue of our newsletter European Media Policy is out. Read about the fight against disinformation; regulation for tech giants; the EU Copyright Reform; reduced VAT rates on electronic publications; and more.

NYHET | 19 nov 2018

Media reporting: facts, nothing but facts?

Hur säkras en sann och objektiv nyhetsrapportering? En ny rapport kartlägger lagar, rättspraxis och självreglering på området – i Europa och på nationell nivå. Från Norden ingår Finland.

NYHET | 29 aug 2018

Videodelningsplattformar - vilka lagar gäller?

Vilka lagar gäller för videodelningsplattformar som YouTube och DailyMotion? Och vart är lagstiftningen på väg? En ny rapport analyserar det europeiska regelverket på området.

NYHET | 25 jun 2018

Digital News Report 2018

The Nordic countries lead the world in paying for online news. This is according to the Digital News Report 2018, which compares online news consumption in 37 countries, including Denmark, Finland, Norway and Sweden.

NYHET | 21 jun 2018

Norden toppar digitalt EU-index 2018

Danmark, Sverige och Finland är EU:s mest högpresterande länder i digitalisering enligt EU-kommissionens index för 2018. Norge är inte med i rankningen eftersom landet inte är med i EU, men ligger på samma nivå som sina nordiska grannländer.

NYHET | 19 jun 2018

Om mediepolitiken i Sverige och EU

Vilka regler måste mediebolagen i Sverige följa? I rapporten Mediepolitik beskriver Myndigheten för press, radio och tv hur medieområdet regleras i Sverige och inom EU.

NYHETSBREV | 8 jun 2018

A new issue of European Media Policy is here

Nu finns en ny utgåva av Nordicoms nyhetsbrev om europeisk mediepolitik. Läs om EUs reaktioner på Facebooks dataskandal, hur Brexit påverkar MTG och andra tv-företag med bas i Storbritannien, utvecklingen för AVMSD, med mera. Nyhetsbrevet är på engelska.

NYHET | 29 maj 2018

Europeisk studie: Stora skillnader i tillit till medierna

Nyhetsmedierna är viktiga för samhället – det anser majoriteten i åtta europeiska länder i en ny studie. Men graden av förtroende för medierna skiljer sig åt, både mellan länder och mellan personer med populistiska/icke-populistiska åsikter.  I studien ingår Danmark och Sverige.

Prenumerera på Europa