EVENT | 10 mar 2017

Forskarföreningarnas årliga konferenser

De nationella forskarföreningarna inom medie- och kommunikationsvetenskap håller årligen konferenser / årsmöten med aktuella teman. Under våren träffas medlemmarna i de finska och svenska medieforskarföreningarna.

EVENT | 1 feb 2017

Call for abstracts - NordMedia 2017

NordMedia invites you to submit abstracts and panel session proposals for the NordMedia 2017 conference that will be held on August 17 - 19, 2017 in Tampere, Finland. NordMedia is a biannual conference organized by Nordic media research associations in cooperation with Nordic Information Centre for Media and Communication Research NORDICOM.

NYHET | 26 jan 2017

Danske mediers dækning af Rusland er negativ og kritisk

Nordisk Journalistcenter har udgivet rapporten »Danske mediers dækning af Rusland«, som undersøger de store danske nyhedsmediers dækning af Rusland i 2015 og 2016.

Heri konkluderes det, at mediebrugere efterlades med et underskud af viden, der betyder, at danskerne har vanskeligt ved at kunne forstå det nutidige Rusland.

EVENT | 25 jan 2017

A Digital Afternoon at Yle

Welcome to a digital afternoon at Yle and a discussion with the Nordicom researcher community about Nordic PSM digital developments.

EVENT | 20 jan 2017

Om böcker, läsande, språk och bibliotek

Under våren 2017 arrangeras flera lokala seminarier och konferenser  i Sverige om bibliotek, böcker, språk och läsande.

NYHET | 2 jan 2017

Media & viestintä 4/2016

Media & viestintä är en av Finlands ledande tidskrifter om kommunikations- och medieforskning, och har utkommit sedan 1970-talet.

Fyra nummer per år behandlar ett brett område inom forskningen i artiklar, intervjuer, recensioner och kommentarer.

Artiklarna skrivs i regel på finska men sammandrag på engelska ingår.

Media & viestintä ges ut av den finländska forskarföreningen Mevi.

Från forskarföreningarna | 27 dec 2016

Redaktørskifte i Norsk medietidsskrift

Norsk medietidsskrift (etabl. 1994) er et vitenskapelig tidsskrift som fra 2015 utgis med åpen tilgang (open access). Dette nummeret, nr 4 / 2016 er det siste med Steen Steensen som redaktør. Fra nr. 1 2017 er Jens Barland ny redaktør.

NordMedia | 14 dec 2016

Welcome to NordMedia 2017

NordMedia 2017 conference is coming soon. Next summer media reseachers will meet again, this time in Finland. The School of Communication, Media and Theatre at the University of Tampere is honored to organize the next biannual NordMedia conference.

Conference | 5 dec 2016

Journalism and Terrorism

The Linnæus University, Kalmar, will organise an international conference on Journalism in a world of terrorism, 9-11 May 2017.

Nordicom Review | 28 nov 2016

Nordicom Review fortsätter att utvecklas

I november 2016 var arbetet med att finna medlemmar till Nordicom Reviews redaktionsråd – Editorial Board – klart. Det är en av flera steg som tagits under senare år för att utveckla tidskriften mot en tydlig internationell standard.