NYHET | 29 aug 2018

Videodelningsplattformar - vilka lagar gäller?

Vilka lagar gäller för videodelningsplattformar som YouTube och DailyMotion? Och vart är lagstiftningen på väg? En ny rapport analyserar det europeiska regelverket på området.

NYHET | 7 mar 2018

Nytt rekord för nordiskt tv-samarbete

Under 2017 samarbetade de nordiska public service-medierna mer än någonsin. För fjärde året i rad sattes nytt rekord i antalet tv-program. Nu satsar bolagen på mer nordiskt drama för att möta konkurrensen från globala streamingjättar.

NYHET | 27 sep 2017

Finländsk tidskrift diskuterar nordisk film

Det är blomstrande tider för nordisk film. Det konstaterar redaktörerna för ett specialnummer av tidskriften Lähikuva (Närbild), som diskuterar nordisk film från ett finländskt perspektiv.

NYHET | 26 sep 2017

Film på bio i Norden - publikation från Kulturanalys

I vilket nordiskt land går befolkningen mest på bio? Och hur ser det ut med jämställdheten i nordisk film? Det svarar Kulturanalys Norden på i en ny statistikpublikation.

NYHET | 31 mar 2017

Tv-tittandet i Norden 2016

Tittandet på linjär tv minskar medan webb-tv ökar. Särskilt tydlig är trenden bland ungdomar och unga vuxna. Men utvecklingen till trots har linjär tv i Norden fortfarande en stor publik. Det visar 2016 års tv-data från mätinstituten i de nordiska länderna, sammanställda av Nordicom.

NYHET | 16 mar 2017

Rekord för nordiskt tv- och mediesamarbete

Aldrig tidigare har det samproducerats så mycket nordisk tv som under 2016. Det skriver Nordvision i sin senaste årsrapport. Skam, avslöjandet av Panama-dokumenten och EM-fotboll är några exempel på nordiska public service-samarbeten.

NYHET | 16 dec 2016

Update of AVMSD: Role of National Regulators Contentious Issue

The new rules for audiovisual media services proposed by the EU Commission in May have been debated in the Council and the European Parliament’s Culture Committee. The role of national regulators, advertising rules and the new “quotas” for European works in on-demand services seem to be tricky issues, as reported in the European Media Policy newsletter.

NYHET | 10 aug 2016

Medieägande: mot pan-europeiska tv-bolag?

En ny rapport från European Audiovisual Observatory tar upp medieägandet på den audiovisuella marknaden i Europa. Fokus ligger på ett antal stora paneuropeiska programföretag och distributörer. I analysen ingår bland annat MTG/Viasat, Sanoma och Discovery Communications.

NYHET | 22 jun 2016

Defining on-demand services under the scope of the AVMSD

What types of video-on-demand services falls under the scope of the Audiovisual Media Service Directive (AVMSD)? What differentiates those services from those covered by the E-Commerce Directive? A new report analyses the scope of the AVMSD, including the recent proposal for an update of the European legislation.

NYHET | 21 jun 2016

EU föreslår nya regler för tv och online-tjänster

Friare reklamregler för tv-kanaler, krav på europeiskt innehåll för streaming-tv-tjänster och ett utökat skydd av barn mot skadligt innehåll. Det är några delar av EU-kommissionens förslag till uppdatering av AV-direktivet, den europeiska lagstiftningen på tv-området.