NYHET | 5 okt 2018

Svenskarna och internet: Så ändras svenskarnas medievanor

Användningen av sociala medier och digitala medie-plattformar fortsätter att öka. Samtidigt finns det tydliga skillnader mellan olika generationer. Det framkommer i rapporten Svenskarna och internet 2018 från Internet-stiftelsen i Sverige.

NYHETER | 27 sep 2018

Norge: Barn og medier-undersøkelsen 2018

Allt fler och allt yngre barn har tillgång till egen mobil och bland barn i 10-årsåldern har nästan alla en smartphone. Bland 9-18-åringarna lägger ungefär hälften två timmar eller mer på mobilanvändning  – för mycket menar en del av dem själva.

NYHET | 16 aug 2018

Fyra rapporter om medie- och kulturvanor i Sverige

Myndigheten för press, radio och tv och Myndigheten för Kulturanalys har givit ut nya rapporter om svenskarnas konsumtion av medier, nyheter och kultur. De visar på en ökande digital konsumtion, tydligare generationsklyftor och samband mellan kultur- och medievanor.

NYHET | 2 jul 2018

Stabilt medieförtroende, men sprickor i fasaden

Det finns tydliga skillnader mellan olika samhällsgrupper vad gäller medieförtroende och nyhetsanvändning. Det framgår av SOM-institutets nya forskningsantologi som pekar på en ökad polarisering, men också en långsiktig stabilitet, i det svenska samhället.

NYHET | 29 jun 2018

Nordborna surfar snabbt och mobilt

Allt fler nordbor skaffar sig abonnemang på snabbt bredband. De surfar också mobilt i allt större utsträckning. Men det finns skillnader mellan länderna visar en rapport från de nordiska telekommyndigheterna.

NYHET | 26 jun 2018

Danskernes mediebrug bliver stadigt mere digitalt

Danskernes mediebrug sker i stadigt højere grad på digitale platforme. Streaming går frem, mens flow-tv og traditionel radiolytning går tilbage – og der er en kæmpe generations-
kløft mellem unge og ældre. Det konkluderer Slots- og Kulturstyrelsen i Mediernes udvikling i Danmark 2018.

NYHET | 25 jun 2018

Digital News Report 2018

The Nordic countries lead the world in paying for online news. This is according to the Digital News Report 2018, which compares online news consumption in 37 countries, including Denmark, Finland, Norway and Sweden.

NYHET | 21 jun 2018

Norden toppar digitalt EU-index 2018

Danmark, Sverige och Finland är EU:s mest högpresterande länder i digitalisering enligt EU-kommissionens index för 2018. Norge är inte med i rankningen eftersom landet inte är med i EU, men ligger på samma nivå som sina nordiska grannländer.

NYHET | 31 maj 2018

Finn fakta om medierna i Finland

Statistics Finland media statistics serviceVill du veta mer om medieekonomi, dagspress, tidskrifter, radio och tv i Finland? Ladda ner Finska statistikcentralens artiklar om utvecklingen på den finska mediemarknaden.