NYHET | 30 nov 2018

Arbetsform: Tillsvidareanställning
Placering: Nordicom
Sista ansökningsdag: 2018-12-20

Nordicom är ett ledande vetenskapligt kunskapscenter på medie- och kommunikationsområdet i Norden. Syftet med arbetet är att utveckla kunskapen om mediernas roll i samhället. Det gör vi genom att samla in, analysera och sprida forskning och fakta som rör medier och kommunikation i de nordiska länderna. Kunskapsförmedlingen sker genom tryckta och digitala publikationer, genom seminarier, via hemsidan (nordicom.gu.se) och i sociala medier. Till Nordicoms verksamhetsgrenar hör ett vetenskapligt förlag, som riktar sig till det internationella forskarsamhället inom medier och kommunikation och som bygger helt och hållet på open access. Nordicom är finansierat av Nordiska Ministerrådet, svenska Kulturdepartementet samt Göteborgs universitet, och har funnits sedan 1970-talet. Nordicom söker nu en vetenskaplig redaktör som tillsammans med redan anställd redaktör kan driva och utveckla Nordicoms akademiska förlagsverksamhet.

Arbetsuppgifter
Anställningen som redaktör omfattar ett övergripande operativt ansvar för att säkerställa den vetenskapliga kvaliteten i Nordicoms externt författade publikationer, vilket inkluderar såväl monografier och antologier som den internationella peer-review tidskriften Nordicom Review. Det innebär, bland annat, ett ansvar för att värdera inkomna manuskript och manuskriptförslag, engagera externa expertgranskare, samt att upprätthålla en löpande dialog med externa författare och redaktörer. Arbetet inom förlagsverksamheten sker i nära samverkan med Nordicoms föreståndare, tekniska redaktör, grafiker och kommunikatörer.

Som vetenskaplig redaktör förväntas du bidra på ett aktivt sätt till det strategiska arbetet med att stärka Nordicoms ställning som ett konkurrenskraftigt akademiskt förlag med nordiskt fokus på den internationella förlagsmarknaden på området medier och kommunikation. I detta ingår att representera Nordicom på vetenskapliga konferenser, att upprätthålla en nära dialog med Nordicom Reviews editorial board och att engagera nya författare och redaktörer till våra publikationer.

Kvalifikationer
Du som söker anställningen ska ha en doktorsexamen samt dokumenterad erfarenhet av på ett framgångsrikt ha verkat i en redaktörsroll av det slag som tjänsten inbegriper. Du behöver ha kunskap och färdigheter när det gäller att arbeta strategiskt med förlagsverksamhet på området medier och kommunikation. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du ska vara idérik, nytänkande och kunna arbeta självständigt och målinriktat. Initiativförmåga, goda kommunikativa kompetenser och vetenskaplig skärpa och integritet värderas också högt. Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningen är tillsvidare, 100 % med placering tills vidare vid Nordicom. Tillträde enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas.

Tillsättningsförfarande
Urval och intervjuer kommer hållas i början av januari månad.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Jonas Ohlsson, Föreståndare Jonas.ohlsson@nordicom.gu.se 031-786 61 25. alternativt Amanda Hansson, Personalhandläggare amanda.hansson.2@gu.se 031-786 48 44.

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal här. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.