NYHET | 30 okt 2018

Ledig tjänst: Kommunikatör med inriktning digital kommunikation

Diarienummer: PAR 2018/1469
Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
Placering: Nordicom
Sista ansökningsdag: 2018-11-30

Nordicom är ett ledande vetenskapligt kunskapscenter på medie- och kommunikationsområdet i Norden. Syftet med arbetet är att utveckla kunskapen om mediernas roll i samhället. Det gör vi genom att samla in, analysera och sprida forskning och fakta som rör medier och kommunikation i de nordiska länderna. Kunskapsförmedlingen sker genom tryckta och digitala publikationer, genom seminarier, via hemsidan (nordicom.gu.se) och i sociala medier. Våra primära målgrupper är politiker/myndigheter, mediebransch och akademi. Publikationsverksamheten, som innefattar en vetenskaplig förlagsverksamhet, bygger helt på open access. Nordicom är finansierat av Nordiska Ministerrådet, svenska Kulturdepartementet samt Göteborgs universitet, och har funnits sedan 1970-talet. Arbetsspråket är svenska.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser ett vikariat som kommunikatör med särskild inriktning mot digital kommunikation. Arbetet sker i nära samverkan med Nordicoms andra kommunikatör. Till de huvudsakliga arbetsuppgifterna hör att bidra till och driva arbetet med att utveckla och stärka Nordicoms digitala kunskapsförmedling samt att öka genomslaget för Nordicoms vetenskapliga publikationer, såväl inom som utanför forskarsamhället. Det handlar bland annat om kommunikation i sociala medier, rörlig bild, digital marknadsföring och framtagningen av tryckt material.

Två tidsbegränsade projekt som i närtid kommer att ingå i kommunikatörernas arbetsuppgifter är förberedelserna för en övergång till en ny webbplats under 2019 samt planeringen och etableringen av en ny forskarplattform för nordiska medieforskare. Kommunikatörerna ingår här som en del i en större nordisk projektgrupp.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha en utbildning av relevans för tjänsten och gärna några års erfarenhet av att arbeta med digitala kommunikationsuppgifter av det slag som tjänsten omfattar. Du ska behärska svenska och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska. En vana att arbeta med InDesign, Photoshop och olika CMS-verktyg (t.ex. Drupal) är särskilt meriterande. Samma sak gäller för grundläggande SEO-kunskaper.

Nordicom är en liten organisation med ett brett uppdrag och flera olika målgrupper, vilket ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och en förmåga att arbeta med olika saker samtidigt och i olika personkonstellationer. Du ska vara idérik, nytänkande och kunna arbeta självständigt och målinriktat. Arbetet ger stort utrymme för kreativt arbete och egna initiativ. Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan ska innehålla:
1. Styrkt merit- och kompetensförteckning
2. Kopior av utbildningsbetyg
3. Personligt brev, inklusive löneanspråk och personliga referenser.

Anställning
Anställningen är ett vikariat på 100% med placering tills vidare vid Nordicom. Tillträde snarast, anställningen löper på tills ordinarie är åter dock längst till och med 2019-10-31. Möjlighet till förlängning finns.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta föreståndare Jonas Ohlsson 031-786 6125

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpe...

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal här. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.