NYHET | 2 jul 2018

Ledig tjänst: Kommunikatör med inriktning digital kommunikation

Diarienummer:  PAR 2018/988
Arbetsform: Tillsvidareanställning
Placering: Nordicom
Sista ansökningsdag: 2018-08-10

 

Nordicom är ett ledande kunskapscenter på medie- och kommunikationsområdet i Norden. Syftet med arbetet är att utveckla kunskapen om mediernas roll i samhället. Det gör vi genom att samla in, analysera och sprida forskning och fakta som rör medier och kommunikation i de nordiska länderna. Kunskapsförmedlingen sker genom tryckta och digitala publikationer, genom seminarier, via hemsidan (nordicom.gu.se) och i sociala medier. Våra primära målgrupper är politiker/myndigheter, mediebransch och akademi. Publikationsverksamheten, som innefattar en vetenskaplig förlagsverksamhet, bygger helt på open access. Nordicom är finansierat av Nordiska Ministerrådet, svenska Kulturdepartementet samt Göteborgs universitet, och har funnits sedan 1970-talet. Arbetsspråket är svenska.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser en tjänst som kommunikatör med särskild inriktning mot digital kommunikation. Till de huvudsakliga arbetsuppgifterna hör att bidra till arbetet med att utveckla och stärka Nordicoms digitala kunskapsförmedling samt att öka genomslaget för Nordicoms vetenskapliga publikationer, såväl inom som utanför forskarsamhället. Nordicom är en liten organisation med ett brett uppdrag, vilket ställer höga krav på flexibilitet, fermitet, initiativkraft och en förmåga att arbeta med olika saker samtidigt och i olika personkonstellationer. Arbetet sker i nära samverkan med Nordicoms övriga kommunikatörer, forskningsinformatörer och redaktörer.

Som kommunikatör kommer du särskilt att arbeta med utvecklingen av Nordicoms hemsida och närvaro i sociala medier; med layout och design av digitala publikationer och andra förmedlingsformer (inkl. rörlig bild); samt med den digitala spridningen av våra vetenskapliga böcker och tidskrifter. I arbetsuppgifterna ingår även att bidra till Nordicoms löpande nyhetsförmedling kring utvecklingen på de nordiska mediemarknaderna och inom nordiska medieforskning. Två tidsbegränsade projekt som i närtid kommer att ingå i arbetsuppgifterna för tjänsten är förberedelserna för en övergång till en ny webbplats under 2019 samt planeringen och etableringen av en ny interaktiv forskarplattform för nordiska medieforskare.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha en utbildning och mjukvarukompetens av relevans för tjänsten och några års erfarenhet av att arbeta med digitala kommunikationsuppgifter av det slag som tjänsten omfattar, gärna inom akademin eller inom vetenskaplig förlagsverksamhet. Du ska här kunna uppvisa en dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda och genomföra digitala utvecklingsprojekt av relevans för anställningen. Du ska behärska svenska och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska. Nordisk flerspråkighet och erfarenhet av nordiskt samarbete är särskilt meriterande. Detsamma gäller en grundläggande förtrogenhet med vetenskaplig bibliometri. Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Ansökan ska innehålla:
- Styrkt merit- och kompetenssammanställning
- Kopior av utbildningsbetyg
- Personligt brev, inklusive löneanspråk och personliga referenser.

Anställning
Anställningen är tillsvidare på 100% med placering tills vidare vid Nordicom. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta föreståndare Jonas Ohlson tel. 070 27 37 209 alt. personalhandläggare Johanna Zetterberg 031-786 5524

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal: https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/Lediga_anstallningar-detaljsida/?id=2824. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Dela