NYHET | 1 feb 2019

Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
Placering: Nordicom
Sista ansökningsdag: 2019-02-20

Nordicom är ett ledande vetenskapligt kunskapscenter på medie- och kommunikationsområdet i Norden. Syftet med arbetet är att utveckla kunskapen om mediernas roll i de nordiska samhällena samt att stödja och bidra till spridningen av den nordiska forskningen inom medier och kommunikation. Till Nordicoms verksamhetsgrenar hör ett vetenskapligt förlag, som riktar sig till det internationella forskarsamhället inom medier och kommunikation och som bygger helt och hållet på open access. Nordicom är finansierat av Nordiska Ministerrådet, svenska Kultur­departementet samt Göteborgs universitet, och har funnits sedan 1970-talet. Arbetsspråket är svenska.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser en tidsbegränsad deltidstjänst som forskare med inriktning mot medieekonomi, medieföretagande och mediestruktur. I tjänsten ingår att bidra till Nordicoms arbete med att kartlägga och analysera den ekonomiska och strukturella utvecklingen på de nordiska mediemarknaderna. I uppdraget ingår att arbeta med både egen- och samförfattade analyser på såväl svenska (skandinaviska) som engelska. Till uppdraget hör också att fungera i en expertroll i de sammanhang där Nordicoms kompetenser efterfrågas.

Som forskare förväntas du bidra på ett aktivt sätt till att stärka Nordicoms position som en oberoende, vetenskaplig kunskapsresurs på medie- och kommunikationsområdet i Norden. I detta ingår att representera Nordicom på vetenskapliga konferenser och i vetenskapliga nätverk samt att engagera externa skribenter till Nordicoms publikationer på området medieekonomi, medieföretagande och mediestruktur.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten ska ha en doktorsexamen inom ett samhällsvetenskapligt ämne. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att på ett framgångsrikt sätt bedriva forskning med nordiskt fokus på området medieekonomi/medieföretagande/mediestruktur. Du ska behärska något av de skandinaviska språken och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska. Du ska vara idérik, nytänkande och kunna arbeta självständigt och målinriktat. Initiativförmåga, goda kommunikativa kompetenser och vetenskaplig skärpa och integritet värderas också högt. Ett välutvecklat professionellt nätverk både inom och utanför akademin är starkt meriterande. Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning
Anställningen är tidsbegränsad på 18 månader, omfattning 50 %, med placering tills vidare vid Nordicom. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan ska innehålla:

1. Styrkt meritsammanställning inklusive publikationslista.
  2. Tre till fem egna eller samförfattade publikationer av relevans för tjänsten. Vid åberopandet av samförfattade publikationer ska den sökandes egna bidrag vara styrkt av övriga medförfattare/redaktörer.
  3. Personligt brev.
  4. Löneanspråk.

Kontaktuppgifter för anställningen
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Jonas Ohlsson, Föreståndare Jonas.ohlsson@nordicom.gu.se 031-786 61 25

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal här. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-02-20

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.