Ledig tjänst | 7 nov 2016

Tillträde: Enligt överenskommelse
Provanställning tillämpas
Diarienummer: PET 2016/617

Nordicom är ett nordiskt kunskapscentrum för medie- och kommunikationsforskning vid Göteborgs universitet. Med utgångspunkt i statistik och medieforskning samlar Nordicom in, bearbetar och förmedlar kunskap till olika brukargrupper i Sverige, Norden och övriga världen. Syftet är att utveckla kunskapen om medier i samhället och bidra till att forskningens resultat synliggörs i behandlingen av mediefrågor på olika nivåer i både offentlig och privat verksamhet. Nordicom samarbetar med myndigheter, forskare, medieföretag, politiska beslutsfattare, lärare med flera.

Arbetsuppgifter

Nordicoms verksamhet bedrivs såväl nationellt som nordiskt och globalt. Som forskningsinformatör ska du arbeta på alla dessa nivåer, men huvudsakligen nordiskt och globalt. Arbetsspråket är skandinaviska eller engelska; det varierar mellan olika uppdrag.
Tjänsten är delad mellan två områden, där båda i huvudsak handlar om att föra ut den kunskap som produceras vid Nordicom. Det innebär att du kommer att arbeta mycket med vår webb, men också att självständigt utveckla vår omvärldsnärvaro.
De båda specifika områden du ska arbeta med är för det första the International Clearinghouse of Children, Youth and Media. En vetenskaplig koordinator ansvarar för detta område, och en del av arbetsuppgifterna är att bistå denna med omvärldsbevakning, databasuppföljning, administration kring publikationer, viss kunskapsförmedling online men också i form av föreläsningar. För det andra ska du utveckla Nordicoms externa kommunikation tillsammans med övriga medarbetare. Det handlar bland annat om nyhetsbrev, webbnyheter, närvaro i sociala medier, men också ett allmänt kreativt utvecklingsarbete kring hur vi bättre ska nå ut till våra målgrupper som är forskare, studenter, politiker, branschfolk och en intresserad allmänhet.

Kvalifikationer

För anställningen krävs att du har lägst kandidatexamen inom ett relevant ämnesområde samt har några års erfarenhet från arbetslivet, gärna inom det vetenskapliga området. Det är en merit om du har en magister/masterexamen inom relevant område. Du bör ha arbetat självständigt med webbutveckling, och du bör ha erfarenhet av arbete med marknadsföring, kommunikation eller liknande. Du bör också ha ett stort intresse för forskning kring barn, unga och medier. Barns rättigheter liksom medie- och informationskunnighet är centrala teman inom verksamheten. Exempel på ämnesområde som kan vara relevanta för tjänsten är medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, pedagogik, eller marknadsföring Du måste ha utmärkta kunskaper i något av de nordiska språken danska, norska eller svenska och du måste behärska engelska flytande. Kunskaper i finska är också en merit. Vidare måste du vara en mycket noggrann person, och det är en stor fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat med statistik. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Då män är underrepresenterade på arbetsplatsen ser vi gärna manliga sökanden.

Ingela Wadbring, Föreståndare Nordicom
ingela.wadbring@nordicom.gu.se

Fackliga organisationer

OFR/S: Peter Brandt