Ledig tjänst | 20 apr 2016

Forskare söks till Nordicom

Disputerad forskare eller motsvarande, inom relevant ämnesområde och med några års erfarenhet från forskning och projektledning på det vetenskapliga området söks till Nordicom.

Nordicoms verksamhet bedrivs såväl nationellt som nordiskt och globalt. Som forskare/redaktör ska du arbeta på alla dessa nivåer. Arbetsspråket är skandinaviska eller engelska; det varierar mellan olika uppdrag.

Du ska kunna ansvara för vetenskaplig kvalitet i antologier som ges ut med externa redaktörer, från att en idé presenteras till att manuset är helt färdigt. Du ska också kunna agera som självständig redaktör för såväl traditionell forskning som mer populärvetenskapliga arbeten. Det kan exempelvis handla om antologier där du som redaktör håller samman publikationen, ger feedback till skribenter och ansvarar för koordinering och korrektur.

Därtill ska du kunna genomföra självständiga analyser på medieområdet ifråga om mediernas struktur, dess innehåll och mediekonsumtion. Det kan exempelvis handla om att analysera mediernas utbud i bred bemärkelse och hur detta förändras över tid, eller vidarebearbetningar av den svenska Mediebarometern. Du ska också kunna bistå med nordisk datainsamling.
Tjänsten är inte primärt en plattform för att bedriva egen forskning, även om visst utrymme för egen forskning kan finnas där Nordicoms material kan användas.

Kvalifikationer

För anställningen krävs att du är disputerad (eller motsvarande) inom ett relevant ämnesområde och har några års erfarenhet från forskning och projektledning på det vetenskapliga området. Du måste ha vetenskaplig erfarenhet specifikt inom medieområdet, samt viss redaktörserfarenhet med kompetens att kunna granska, bedöma och ge feedback på andras vetenskapliga arbete.

Du måste ha utmärkta kunskaper i svenska och behärska engelska väl. De nordiska språken danska och norska bör du kunna förstå. Vidare måste du vara en mycket noggrann person, och ha erfarenhet av att ha arbetat med statistik, både andras och egen. Erfarenhet från nordiskt universitet är nödvändig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Då män är underrepresenterade på arbetsplatsen ser vi gärna manliga sökanden.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Provanställning tillämpas

Ingela Wadbring, föreståndare

Ansökningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt under Ansök online, Göteborgs universitet
där du också kan läsa mer om anställningen.

eller via: