Ledig tjänst | 7 nov 2016

Dokumentalist

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Nordicom, Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Diarienummer: PET 2016/600

Nordicom är ett nordiskt kunskapscentrum för medie- och kommunikationsforskning vid Göteborgs universitet. Med utgångspunkt i statistik och medieforskning samlar Nordicom in, bearbetar och förmedlar kunskap till olika brukargrupper i Sverige, Norden och övriga världen. Syftet är att utveckla kunskapen om medier i samhället och bidra till att forskningens resultat synliggörs i behandlingen av mediefrågor på olika nivåer i både offentlig och privat verksamhet. Nordicom samarbetar med myndigheter, forskare, medieföretag, politiska beslutsfattare, lärare med flera.

Arbetsuppgifter

Som dokumentalist hos Nordicom är det två olika arbetsuppgifter som ska utföras. Det ena arbetsuppgiften innebär att arbeta med vår relationsdatabas med nordiska medieforskare utifrån keywords. Databasen omfattar cirka 2 000 personer. Det finns keywords på personnnivå idag, men hela databasen behöver en översyn och uppdatering.
Den andra arbetsuppgiften innebär att arbeta med vår vetenskapliga tidskrift, Nordicom Review, och strukturera så kallade back issues, till internationella databaser. Tidskriften är digital, open access, men saknas i internationella databaser åren 1999-2011. Alla publicerade vetenskapliga artiklar under denna period (cirka 350) ska DOI-märkas och dokumenteras enligt deGruyters standard.
 

Kvalifikationer

För anställningen krävs att du har lägst kandidatexamen inom ett relevant ämnesområde samt har några års erfarenhet från arbetslivet. Du bör ha arbetat självständigt med dokumentation. Exempel på ämnesområde som kan vara relevanta för tjänsten är bibliotekarie eller informationsspecialist. Kunskap om medie- och kommunikationsvetenskap är en stor fördel. Du bör också känna till databassystemet PURE.
Du måste ha utmärkta kunskaper i något av de nordiska språken danska, norska eller svenska och du måste behärska engelska väl. Kunskaper i finska är en merit. Vidare måste du vara en mycket noggrann person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Då män är underrepresenterade på arbetsplatsen ser vi gärna manliga sökanden.

Kontaktuppgifter för anställningen

Ingela Wadbring, Föreståndare Nordicom
ingela.wadbring@nordicom.gu.se
 

Fackliga organisationer

OFR/S: Peter Brandt
031-786 00 00
SACO: Catrine Folcker
031-786 00 00
SEKO:
031-786 00 00
 

Sista ansökningsdag 2016-11-21

Registrera din ansökan online (Göteborgs universitet)

Dela